Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Is sandbagging het nieuwe baking?

Niets is zo erg als de perfecte make-uplook die direct uitloopt wanneer je ook maar één voet buiten de deur zet. Om dit...

Is sandbagging het nieuwe baking?

Niets is zo erg als de perfecte make-uplook die direct uitloopt wanneer je ook maar één voet buiten de deur zet. Om dit te voorkomen is er nu een geweldige techniek opgedoken die iets wegheeft van baking/cooking. Vanaf nu blijft jouw make-up de hele dag zitten.

Sandbagging

De nieuwe Kardashian-proof truc om ervoor te zorgen dat jouw make-up de hele dag geweldig zit, heeft de naam sandbagging gekregen. Net als bij baking heb je er een grote dosis poeder, een make-up spons en een kwast nodig.

Als eerst moet je jouw concealer en foundation aanbrengen, zoals je dat normaal gesproken ook zou doen. Vervolgens pak je de spons en doe je daar een goede hoeveelheid poeder op, dit dep je onder je ogen en onder je mond. De poeder neemt alle huidoliën en overige make-up zoals oogpotlood in zich op, wat er voor zorgt dat de rest van jouw make-up op spik en span blijft zitten. Na het aanbrengen van de poeder kun je jouw ooglook en lipstick doen om vervolgens met de kwast alle overtollige poeder wegvegen.

Baking vs. Sandbagging

Let er wel op dat sandbagging en baking niet hetzelfde zijn. Zo wordt baking gebruikt om nieuwe highlights in het gezicht te creëren en wordt sandbagging puur gebruikt om je make-up op zijn plaats te houden. Als je dus nog die extra highlight op je gezicht wil, moet je nog even aan de slag met de baking techniek.

Lees ook: Waarom alle beauty-guru's een ui over hun wenkbrauwen smeren

Bron: Buzzfeed.com, Beeld: Istockphoto, YouTube