Onderzoek: Wat er écht in een hamburger zit

Dat een hamburger niet zo gezond is als een appel, ja, dat weten we nu wel. Maar een nieuwe studie heeft onthuld dat er...

Dat een hamburger niet zo gezond is als een appel, ja, dat weten we nu wel. Maar een nieuwe studie heeft onthuld dat er meer in jouw burger zit dan je verwacht…

Schokkend

Onderzoekers van Clear Labs hebben geëxperimenteerd op honderden soorten gehakt, bevroren burgers, fast-food burgers en vega-burgers van 79 merken en 22 verkooppunten. En de resultaten bleken schokkender dan verwacht.

Wel 7% van de hamburgers bevatten ingrediënten die niet op het etiket zijn vermeld. Denk aan kip, biefstuk, kalkoen of rogge. Maar ook ziektekiemen die bacteriën en virussen kunnen veroorzaken. Het ergste? Er werden in sommige monsters ratten-DNA en mensen-DNA gevonden. De onderzoekers maken duidelijk dat de hoeveelheid die erin zat niet schadelijk is, maar een erg fijn idee is het natuurlijk ook niet. Bijna de helft van de hamburgers bevatten meer calorieën dan op het product staat vermeld.

Hoe vega is vega?

Bijna 16 procent van de vegetarische burgers bleken bepaalde ingrediënten niet te bevatten, terwijl die wel stonden vermeld op de verpakking. Een zwartebonenburger bleek zelfs nul procent zwarte bonen te bevatten. Hmm… In twee monsters van vega burgers werd rundvlees gevonden. Toch niet helemaal vega dus?

Lees ook: Op dit tijdstip kun je het beste junkfood eten

Bron: DailyMail, Beeld: iStock

Laatste nieuws