8 Geheimen die het hotelpersoneel je nooit vertelt

Heb jij je vakantie al geboekt? Let dan goed op! Medewerkers van verschillende hotels deden namelijk een boekje open ove...

Lees ook

Heb jij je vakantie al geboekt? Let dan goed op! Medewerkers van verschillende hotels deden namelijk een boekje open over de dingen die achter de schermen gebeuren en er zijn héél wat smerige en bizarre details die jij nog niet weet. Komen ze:

1) Een ‘schoon’ bed
Dat hotelkamers niet altijd even schoon zijn, weten we stiekem wel. Maar een paar medewerkers laten weten dat het er toch véél erger aan toe is dan je misschien dacht! Zo liet een van hen weten dat het bed soms gewoon niet verschoond wordt omdat de schoonmakers zo veel sneller klaar zijn. In plaats daarvan schudden ze de bedden snel even op en halen ze de haren eraf. En jij maar denken dat je in een lekker schoon bed ging liggen…

2) De temperatuur
Een andere medewerker laat weten dat het expres heel koel is in de lobby omdat mensen zo minder lang blijven hangen. Iets waar de medewerkers een hekel aan zouden hebben.

3) Lunchtijd voor het personeel
De meeste mensen nemen een lunchpakketje mee naar hun werk of halen snel even iets in de kantine, maar zo gaat dat dus niet in een hotel. Een van de medewerkers laat namelijk weten dat hij of zij soms een roomservice-dienst moet draaien en dan gewoon van de borden snoept voor ze naar de kamer gebracht worden…

4) Reserveren
Als je dat dat de klant altijd koning is heb je het goed mis. Jij mag dan wel degene zijn die betaald voor de hotelkamer, maar de medewerkers hebben duidelijk de touwtjes in handen. Zo vertelt één van hen hoe het gaat met de reserveringen. “Soms bellen mensen om een kamer te reserveren en dan vertel ik hen dat we volgeboekt zijn. Gewoon omdat ik te lui ben om de reservering voor hun te maken.”

5) Vriendjespolitiek
Je kunt de medewerkers in het hotel dan ook beter te vriend houden… “Ik werk in een hotel. Als je cool bent bij het inchecken geef ik je een upgrade, drankjes of een gratis ontbijt en als je gemeen bent, krijg je de kamer bij de lift zonder uitzicht.” Een ander vertelt dat hij of zij het pasje van een paar hotelgasten wel eens heeft geblokkeerd omdat ze ‘irritant’ waren.

6) Stelen
Er wordt regelmatig wat meegenomen in hotels, dus let vooral goed op je spullen! Zo vertelt één van de medewerkers: “Ik steel dingen in het hotel en een keer liep mijn baas binnen en zei: doen jullie dat ook?”

7) Vreemdgaan
Tot de dood ons scheidt of toch eerder ’tot mijn zakenreis ons scheidt’? Mensen schijnen namelijk vaker vreemd te gaan dan je denkt! “Het is bizar hoeveel getrouwde mensen seks hebben met collega’s tijdens een zakenreis.”

8) Gluren
Je denkt vaak dat je héél wat privacy hebt in een hotel, maar heb je ooit het kijkgaatje in de deur gecontroleerd? “Als het kijkgaatje beschadigd is of er is mee geprutst, vraag je best een andere kamer”, zegt Forrest Jones, die voor Beechmont Hotels Corporation werkt. “Neem een stukje papier, rol het op en stop het in het kijkgaatje. Dan ben je zeker dat niemand je kan bespieden.”

Lees ook: Wat je nooit moet gebruiken in een hotel

Bron: Mirror, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook