Dit moet je doen voor een strakke buik volgens jouw buiktype

Ben jij al een tijdje bezig met het trainen van je buik maar zie je nog steeds geen verschil? Dat zou wel eens kunnen ko...

Lees ook

Ben jij al een tijdje bezig met het trainen van je buik maar zie je nog steeds geen verschil? Dat zou wel eens kunnen komen omdat je de verkeerde stappen onderneemt. Er zijn namelijk een aantal soorten ‘buiktypes’ en wat je moet doen om de overtollige kilo’s in dat gebied te verliezen, verschilt weer per type, schrijft buikspiertraining.com.

Verschillende types

Volgens Buikspierentraining.nl zijn er vijf verschillende types: een reservewiel-, stress-, laag-, moeder- en opgeblazen buikje. Welk type heb jij en wat moet je doen voor een platte buik? Je leest het hieronder:

1. Reservewiel

Het reservewiel buikje staat ook wel bekend als een zwembandje. Mensen met dit type buik hebben vaak een kantoorbaan en eten vooral voedsel met een hoog gehalte aan suikers en koolhydraten. Ook komt dit type voor bij mensen die regelmatig alcohol drinken.
Om de overtollige kilo’s in dit gebied kwijt te raken, zijn er een aantal dingen die mensen met dit buiktype kunnen doen. Zo is het erg belangrijk om gezond te eten en snacks en voedsel met een lage voedingswaarde te vermijden. Daarnaast helpt het om regelmatig de buikspieren te trainen en minder alcohol te drinken.

2. Stress buikje

Tja, de naam zegt het eigenlijk al: bij mensen met een stress buikje is stress de grootste oorzaak. Mensen met die buiktype hebben vaak een drukke baan, drinken regelmatig cafeïnehoudende dranken, slaan maaltijden over en eten hierdoor vaak junkfood.
Voor een strak buikje is een goede nachtrust in dit geval dan ook van groot belang. Probeer buikspieroefeningen te combineren met ademhalingsoefeningen en plan vooral wat me-time in. Neem bijvoorbeeld een lekker bad, drink een kopje kamille thee en wedden dat jij binnen no time helemaal zen bent?

3. Laag buikje

Dit type komt voornamelijk voor bij slanke mensen. Vaak hebben mensen met dit type buik een druk leven en is er weinig variatie als het gaat om trainen en eten. Om dat laatste beetje vet weg te werken is het dan ook van belang om verschillende buikspieroefeningen te doen en ook gevarieerd te eten. Zorg dat je genoeg gezonde vezels binnen krijgt en dat buikje verdwijnt als sneeuw voor de zon!

4. Moeder buikje

Ook deze naam zegt eigenlijk al: mensen met dit type buik zijn vrouwen die in de afgelopen drie jaar zijn bevallen. Om van dit buikje af te komen, kun je een aantal dingen doen. Zo zorgt visolie (omega-3) ervoor dat je minder vet vasthoudt en juist meer hormonen aanmaakt die dit verbranden. Daarnaast is het van belang om gezond vetten binnen te krijgen en buikspieroefeningen niet af te raffelen.

5. Opgeblazen buik

Heb jij ’s ochtends een platte buik en voelt deze later op de ietwat opgeblazen? Dan heb je last van het opgeblazen buiktype! Dit kan onder andere komen door langzaam werkende darmen, wat weer een gevolg is van slechte voeding.
Om van dit buikje af te komen, is gezond eten een echte must. Dingen die kunnen helpen bij een slechte spijsvertering zijn onder andere het drinken van voldoende water en je eten eerst goed kauwen voor je het doorslikt.

Lees ook: Dit is hoeveel calorieën je binnen mag krijgen volgens je leeftijd

Bron: PositiveMed, Vrouw, Beeld: Istock, PositiveMed

Laatste nieuws

Zie ook