Moeder photoshopt lichaam nadat zoontje haar dik noemt

Kinderen zeggen vaak precies was ze denken. En tja, vaak zijn dat leuke dingen, maar soms ook niet. In het geval van Kat...

Lees ook

Kinderen zeggen vaak precies was ze denken. En tja, vaak zijn dat leuke dingen, maar soms ook niet. In het geval van Katie Reed was het zeker niet positief! Haar vijfjarige zoontje Dexter noemde haar op een avond namelijk dik en dat hakte er bij de vrouw behoorlijk in….

Dikke buik

“Toen ik voorover bukte om hem een kus op zijn voorhoofd te geven, begon Dexter te lachen. Ik vroeg hem wat er zo grappig. Hij zei: mama het lijkt alsof je een baby krijgt”, schrijft de 34-jarige vrouw op haar blog ‘It’s a Mother Thing‘. “Maak je geen zorgen. Het is gewoon omdat je buik zo dik is”.

Ze besloot samen met haar zoontjes een kleine fotoshoot te organiseren, waarbij Katie zelf in bikini zou poseren. Het gezinnetje reed naar Target en ging op zoek naar een bikini. “Het jonge kassameisje keek mij verbaasd aan en zei: ‘waar haalt u het zelfvertrouwen vandaan om dit te dragen? Ik zou dat met mijn kwabbetjes nooit durven’. Ik realiseerde mij vrij snel dat ze mij niet wilde beledigen, maar haar eigen onzekerheid over haar lichaam deelde. Uiteindelijk lachte ik en zei ik: ‘Ik leer mijn drie jongens dat vrouwen mooi zijn, ongeacht hun maat.”

Bewerkte foto’s

Maar toen ze het resultaat van de foto’s zag, schrok ze. “Yes, het raakte me heel erg. Ik wilde huilen en de foto’s verwijderen. Wat ik nog het meest wilde, is dat het mij niet zou uitmaken”, schrijft de moeder. Katie had een heel ander beeld van zichzelf en besloot de foto’s dan ook te bewerken: aan de ene kant de realiteit en aan de andere kant de manier waarop ze dacht dat ze eruit zag.

“Ik zie er goed uit, toch?? Dit is hoe ik dacht dat ik eruit zag. Ik had rondingen en een banging body. Overgewicht, ja, maar niet zo erg”, schrijft ze bij de bewerkte variant. Over de daadwerkelijke foto’s was ze daarentegen minder positief. “Er gingen zoveel negatieve woorden door mijn hoofd. Dik, lelijk, walgelijk en vet, vet, vet. Maar ik wist dat dit een kans was om te leren. Ik wist dat de manier waarop ik handelde, mijn kinderen zou leren wat normaal is.”

Belangrijke les

En hoewel Katie nog niet 100% happy is met haar uiterlijk, zag ze wel iets belangrijks in. “Terwijl ik weet dat ik wat gewicht moet verliezen omdat dat beter is voor mijn gezondheid, ga ik hard werken om te onthouden dat dit het lichaam is dat ik heb. Het is een wonder. Het is mooi.”

Haar verhaal inspireerde heel wat vrouwen op het internet en binnen de korte keren stroomden de reacties binnen. Benieuwd naar de foto’s van Katie? Bekijk ze hieronder:

Lees ook: Foto van meisje in bikini gaat viral

Bron: Daily Mail, Beeld: It’s a Mother Thing, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook