Vrouw raakt verlamd door het lenen van een make-upkwast

Wat begon met een lichte pijn in haar rug, bleek later een heftige infectie te zijn.Van erg naar ergerDe pijnen in haar...

Lees ook

Wat begon met een lichte pijn in haar rug, bleek later een heftige infectie te zijn.

Van erg naar erger

De pijnen in haar rug veranderden al snel in helse steken en de 27-jarige Jo Gilchrist had geen idee wat er aan de hand was. Ook de dokters konden er niet meteen achter komen wat er speelde. Intussen ging Jo steeds meer pijn lijden. Het werd zelfs zo erg dat ze bang was dat ze dood zou gaan. “Het werd alleen maar erger, het deed meer pijn dan mijn bevalling.” Op een gegeven moment verloor ze zelfs het gevoel in haar benen en werd ze met een helikopter overgebracht naar een ander ziekenhuis.

Stafylokokken

Daar werd Jo direct geopereerd en ontdekten de dokters wat er aan de hand was: ze had een stafylokokkeninfectie opgelopen. Deze infecties kunnen variëren van licht tot levensbedreigend. “Deze bacterie is in de meeste gevallen niet zo schadelijk, maar ik heb blijkbaar een laag immuunsysteem.” De bacterie heeft haar ruggenwervel zodanig beschadigd dat ze misschien nooit meer zal kunnen lopen. “Toen ik het nieuws hoorde, rolden de tranen over mijn wangen. Twee weken geleden vertelden de dokters dat ik, met heel veel oefening, misschien één tot twee uur per dag kan gaan lopen. Ik heb er alles voor over om dit te kunnen.”

Make-up kwast

In eerste instantie had Jo geen idee hoe ze door de bacterie besmet heeft kunnen raken. Na grondig onderzoek kon het niets anders zijn dan de make-up kwast die ze van een vriendin heeft geleend. “Ik had een puistje en wou deze camoufleren. Ik leende de make-up kwast van mijn vriendin en zij bleek deze bacterie te hebben. Ik heb nooit geweten dat dit zou kunnen worden overgedragen door een kwast.”

Bron: Pop Sugar, Reddit, Tekst: Lise Steegmans

Laatste nieuws

Zie ook