Dé manier om snel van muggenbulten af te komen

Ben jij ook altijd degene die wordt gestoken door muggen? We know the feeling... Je doet er alles aan om die nare beestj...

Lees ook

Ben jij ook altijd degene die wordt gestoken door muggen? We know the feeling… Je doet er alles aan om die nare beestjes buiten de deur te houden en toch belanden ze elke keer weer in je slaapkamer. En daarnaast heb je waarschijnlijk al een fortuin uitgegeven aan die ‘oh-zo handige’ middeltjes zodat ze je niet prikken, zoals muggensprays en klamboe’s. Nu hebben we gelukkig een middeltje gevonden dat er in ieder geval voor zorgt dat de bultjes niet meer jeuken.

Toch al in huis

Enne, goed nieuws: je hebt het waarschijnlijk al in huis! Volgens de Amerikaanse dermatoloog Neal Schultz zou Vicks Vaporub namelijk dé oplossing zijn tegen de jeuk. Je weet wel, dat goedje wat je op je neus en borst smeert als je verkouden bent!

Als je een beetje op de bult smeert, verdwijnt deze sneller en neemt de jeuk af. Hoe het werkt? De ingrediënten menthol, kamfer en thymol hebben een pijnstillende werking en de muskaatolie bestrijdt de ontsteking. En daarnaast bevat Vicks ook cederhoutolie, een natuurlijk middeltje om beestje op afstand te houden. Handig, toch?

Lees ook: Dit bekende trucje houdt muggen dus niet tegen

Bron: HLN, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook