Vrouw gaat viral na intieme shoot, maar krijgt lading van kritiek

Melanie Varney uit Vancouver heeft in een jaar drie kinderen gekregen: Een zoontje in 2013 en een tweeling in...

Lees ook

Melanie Varney uit Vancouver heeft in een jaar drie kinderen gekregen: Een zoontje in 2013 en een tweeling in 2014. Na haar zwangerschappen zag haar lichaam er compleet anders uit dan daarvoor, en had ze moeite om dit te accepteren. Om haar nieuwe lichaam te omarmen en haar zelfvertrouwen een flinke boost te geven, deed ze een sexy fotoshoot met haar man. De vrouw ging in een klap viral, maar de reacties op haar foto’s waren niet zoals verwacht.

Zevende hemel

“Ik was in de zevende hemel met de komst van mijn kinderen. Maar toen ik in de spiegel keek, herkende ik mezelf niet meer. Het was moeilijk om mijn lijf opnieuw te accepteren”, vertelde ze aan Daily Mail. Het overgrote deel van de mensen die de foto’s onder ogen kregen, spraken vol lof over de prachtige plaatjes. Toch kreeg ze een flinke lading kritiek over zich heen, dat zelfs de fotografe zich nu geroepen voelt om orde op zaken te stellen. Fotografe Tracy Cary zocht vrijwilligers voor een licht erotische fotoshoot in het water. Toen Melanie en haar man Gabby zich kandidaat stelden, hoefde de rest niet meer te solliciteren. “Hun verhaal raakte me. Ze hebben meer dan een jaar geprobeerd om zwanger te raken en kregen daarbij de tegenslag van een miskraam te verwerken. Daarna volgden op zeer korte tijd een zoon en twee meisjes. Mel wilde zich weer Mel voelen, niet enkel moeder. Ze wilde zelf zien waarom haar man nog steeds zo verliefd op haar is. Zelf liefde, liefde voor elkaar, nog niet zo lang geleden bevallen en opnieuw vertrouwen in je lichaam proberen te krijgen: het plaatje klopte volledig in mijn concept.”De beelden zouden niet geretoucheerd worden, want het draaide slechts om de naakte waarheid.

Complex

“Mijn man vindt dat ik er nog steeds even mooi uitzie als de dag waarop hij me voor het eerst zag. Hoog tijd dus dat ik korte metten maakte met mijn complexen en zo een voorbeeld zou stellen voor mijn meisjes. “Haar mooie boodschap ging viral en zo kregen ook een heleboel buitenstaanders de foto’s onder ogen. Sommige reacties logen er helaas niet om. Dat ze te slank was om zich onzeker te mogen voelen bijvoorbeeld. Of dat ze een “slet en een hoer” was omdat ze zo’n intieme momenten voor iedereen te grabbel gooide. De respectloze commentaren kwamen hard aan bij de vrouw en ook de fotografe liet van zich horen. “Mensen kunnen wreed zijn. Ik kom zoiets wel vaker tegen in mijn werk, maar toch was ik er niet goed van. Het feit dat mensen haar op zo’n laffe manier afmaakten, brak mijn hart. Je onzeker voelen is iets persoonlijks. Je kan niet tegen iemand anders zeggen hoe die zich moet voelen. Mel heeft ook enkele van die reacties gelezen, ze wil nu niet meer reageren. Woorden kunnen zo hard kwetsen. Ik vind het erg voor Mel, maar ook voor elke andere vrouw die haar zelfvertrouwen probeert terug te vinden. De mensen die zo’n dingen zeggen, zitten meestal zelf niet goed in hun vel.” Benieuwd naar de spraakmakende foto’s? Je bekijkt ze HIER.

Bron: HLN, Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook