Vrouw maakt een jaar lang elke dag een selfie om gewichtsverlies te laten zien

Het jaar 2015 was moeilijk voor Justine McCabe. Na een jarenlange depressie besloot haar man uit het leven te stappen en...

Lees ook

Het jaar 2015 was moeilijk voor Justine McCabe. Na een jarenlange depressie besloot haar man uit het leven te stappen en de Amerikaanse vrouw bleef achter met twee kinderen. Dit grote verdriet had een naar gevolg: emotie-eten. Op een dag besloot ze dat het genoeg was; het was tijd om haar leven weer op de rails te krijgen. Niet alleen mentaal, maar ook fysiek. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor haar kinderen. En het lukte haar.

Eten, eten, eten

“Ik at ergens tussen de 5.000 en 10.000 calorieën per dag”, vertelt ze aan Us Weekly. “Ik was volledig kapot en ontroostbaar. Het leven had maar weinig zin meer.” Door het zoeken van troost in eten, gaf de weegschaal na een tijdje 140 kilo aan. Toen Justine op een dag een selfie wilde maken, schrok ze zich een hoedje en besefte ze dat het zo niet langer kon. “Dus begon ik elke dag een selfie te nemen om mijn oude ik terug te vinden.” Daarnaast volgde ze een streng dieet en was ze vaak zes dagen per week in de sportschool te vinden.

365 selfies

De motivatie was er en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Binnen een jaar verloor de moeder van twee maar liefst 57 kilo. Als bewijs heeft ze de 365 selfies die ze iedere dag maakte. “Elke dag een foto nemen en die vergelijken met die van de dag ervoor zorgde ervoor dat ik mezelf kon blijven pushen en blijven vechten om weer de persoon te worden waarvan ik diep vanbinnen wist dat die er nog was. Ik vond de liefde voor mezelf en mijn zelfvertrouwen weer terug.”

Benieuwd naar het filmpje én natuurlijk de before & after foto’s? Die zie je hieronder.

Lees ook: Vrouw verliest bijna 50 kilo door geen koffie te drinken

Bron: Nieuwsblad, Beeld: Instagram

Laatste nieuws

Zie ook