Victoria Koblenko over het moederschap

Victoria Koblenko en haar vriend Evgeni Levchenko zijn vorige week trotse ouders geworden van hun zoontje genaamd Kiy.&n...

Lees ook

Victoria Koblenko en haar vriend Evgeni Levchenko zijn vorige week trotse ouders geworden van hun zoontje genaamd Kiy. In Grazia liet Victoria zich net voor de bevalling nog één keer met knappe rondingen bewonderen. En vertelde ze over het moederschap.

Uitdaging

Daar ben ik dan! De llllllang verwachte zoon zoals m’n moeder zou zeggen” schreef Victoria op social media, samen met de eerste foto van het mannetje. Die zie je hier. De kersverse ouders zijn nog steeds niet van hun blauwe wolk af te slaan, maar in het ouderschap schuilt natuurlijk wel een grote uitdaging, volgens het stel.

“Lev zei vandaag nog: ‘Eigenlijk voed je geen kind op, maar jezelf. En je hoopt dat je kind dat overneemt’. Dát is de grootste uitdaging. Hárd werken aan jezelf, aan je eigen opvoeding. En leren loslaten. In de hoop dat je kind daar inspiratie in ziet. En anders krijgt het koekenbil….eh…billenkoek!”

Passie?

Hoe zij en Lev hun passie overeind houden temidden van de pampers en slapeloze nachten? “Ik houd mijn hart vast. Eerlijk waar. Ik denk dat je, om de vlam erin te houden, niet 24/7 op elkaars lip moet zitten. Af en toe moet je alleen op pad, nieuwe ervaringen opdoen, nieuwe mensen leren kennen. En dan thuiskomen en het vuurtje aanwakkeren met nieuwe energie. Met een baby zit je natuurlijk wel even een periode bij elkaar. Het zal een nieuw recept worden voor samenzijn. Maar of dat hetzelfde recept is hoe passie bereid wordt… dat gaan we ondervinden.”

Social media baby

De eerste foto hebben we al gezien, maar of we kleine Kiy vaker op social media kunnen bewonderen, blijft nog een vraag. “Ik weet het nog niet. Tijdens mijn zwangerschap ben ik overvallen door voorzichtigheid. En ik ben ook extra beschermend geworden.”

Hoewel de eerste er pas net is, deed Victoria ook al een boekje open over gezinsuitbreiding. Meer daarover lees je hier.

Tekst: Anette de Vries, Beeld: Lutskephotography

Laatste nieuws

Zie ook