Wait what? Deze vrouw is al 17 maanden zwanger

Bij een draagtijd van 17 maanden denk je al gauw aan een olifant of giraf, maar niets is minder waar. De hoogzwangere Wa...

Lees ook

Bij een draagtijd van 17 maanden denk je al gauw aan een olifant of giraf, maar niets is minder waar. De hoogzwangere Wang Shi kijkt er erg naar uit om haar baby in haar armen te sluiten, daar wacht ze echter een recordtijd op. Chinese media melden dat Wang op 15 november 2015 was uitgerekend, maar nog altijd niet is bevallen. Wat betekent dat ze nu 17 maanden zwanger is. What?!

Record

Wang claimt dat ze begin 2015, in februari om precies te zijn, zwanger werd. Zonder enige twijfel duwt ze het officiële document van de overheid, dat haar toestemming geeft om een kind te krijgen, onder de neus van iedereen die zegt dat ze liegt. “Haar lange zwangerschap heeft alles te maken met de slechte ontwikkeling van de placenta. Deze bevindt zich niet bovenaan de baarmoeder, maar onderaan. Met als resultaat dat de baarmoederhals afgeschermd wordt en de bevalling niet kan starten”, aldus één van haar artsen. Wang bezoekt wekelijks het ziekenhuis voor een check-up en drukt de artsen op het hart haar een keizersnede te geven, maar ze vinden het nu een te groot risico. Ze hebben wel aangegeven dat ze na 18 maanden zwangerschap over zullen gaan op een keizersnede. De baby weegt intussen een gezonde 3,8 kilo.

Miskraam?

Als ze een gezonde baby ter wereld brengt, staat het wereldrecord van de langste zwangerschap op haar naam. Het vorige wereldrecord was in handen van Beulah Hunter die in 1945, na een zwangerschap van 12,5 maanden, haar dochter Penny op de wereld zette. Dr. Ellen Faes, gynaecologe aan UZA, heeft zo haar twijfels. Ze vertelt aan HLN: “Natuurlijk kunnen we niet zomaar zeggen dat het onmogelijk is zonder alle gegevens van de vrouw te zien, maar wij achten het toch niet erg waarschijnlijk. Alles hangt af van hoe haar zwangerschap in februari 2015 werd vastgesteld. Een zwangerschapstest mag dan wel positief zijn, maar op zich is dat geen hard bewijs. Ze kan bijvoorbeeld ook een miskraam gehad hebben en dan een paar maanden later opnieuw zwanger geworden zijn.”

Ook Changsha Evening News trekt het verhaal in twijfel. Een dokter in het ziekenhuis noemde het verhaal onmogelijk en een ander vindt dat ze ongeveer 38 weken zwanger lijkt: “Alles lijkt normaal. Er is geen bewijs dat ze al 17 maanden zwanger is. We moeten haar maar op haar woord geloven”, verklaarde hij.

Bron: HLN, Metro, Mirror, People’s Daily, Dailymail, Beeld: ImGur, iStock

Laatste nieuws

Zie ook