Vrouw gaat naar ziekenhuis om nierstenen te verwijderen, maar dan…

Shirley Meléndez uit Peru bracht een bezoek aan het ziekenhuis om haar nierstenen te laten verwijderen. Die ingreep vera...

Shirley Meléndez uit Peru bracht een bezoek aan het ziekenhuis om haar nierstenen te laten verwijderen. Die ingreep veranderde haar leven voor altijd.

Bacterie

De 25-jarige studente werd begin dit jaar opgenomen in het ziekenhuis in de Peruaanse hoofdstad om de nierstenen weg te halen en kort daarna onderging ze nog twee operaties. Na de ingrepen had Shirley moeite met plassen en kreeg ze een katheter. Vanaf toen begon alle ellende. “Ze hadden besloten om de ingreep in de lobby van de afdeling urologie uit te voeren en de ruimte was niet steriel”, vertelt de aangeslagen vrouw aan de lokale nieuwszender. “Ik liep een bacterie op en raakte in een coma”, vervolgt ze. Als ze eenmaal ontwaakt uit haar coma, krijgt ze het verschrikkelijke nieuws te horen. De bacterie was verspreid naar haar handen en voeten waardoor ze geamputeerd moesten worden.

Nalatig

Meléndez verwijt het ziekenhuis grove nalatigheid en eist een flinke schadevergoeding. De zaak laat ook de president van Peru niet onberoerd. “Wij gaan haar vergoeden. Wij moeten ervoor zorgen dat dit nooit meer gebeurt in een modern land zoals dat van ons”, verzekert hij.

Bron: DailyMail, Beeld: Screenshot

Laatste nieuws