Déze groenten en fruit hoeven naar verluidt niet biologisch

Biologisch eten is tegenwoordig niet meer weg te denken bij een gezonde levensstijl. Het is hip, verantwoord en ontzette...

Lees ook

Biologisch eten is tegenwoordig niet meer weg te denken bij een gezonde levensstijl. Het is hip, verantwoord en ontzettend trending. Maar is biologisch nou echt beter dan niet-biologisch? Volgens nieuwssite ATTN gaat die vlieger niet altijd op.

Clean 15

Biologische producten komen niet in aanraking met chemische bestrijdingsmiddelen en zouden over het algemeen van betere smaak en kwaliteit zijn. Volgens nieuwssite ATTN is het dan ook verstandig om bepaalde groenten en fruit biologisch te kopen. Om welke soorten het gaat? Simpelweg waar een schilletje omheen zit, zoals appels, komkommers en aardappelen. Toch zijn er ook vijftien groente- en fruitsoorten die je net zo goed niet-biologisch kunt kopen, schrijft de site. Deze behoren tot de ‘Clean 15’ en onderzoek heeft aangetoond dat hierin de minste restjes pesticiden en andere chemische stofjes zijn gevonden. Dus moet je een beetje op je geld letten? Voortaan kun je gerust jouw winkelmandje met deze niet-biologische producten vullen. Komen ze:

1. Avocado’s
2. Mais
3. Ananas
4. Kool
5. Doperwtjes
6. Uien
7. Asperges
8. Mango’s
9. Papaja’s
10. Kiwi’s
11. Aubergines
12. Suikermeloen
13. Grapefruit
14. Cantaloupe
15. Bloemkool

Lees ook: Door dit uit je eetpatroon te schappen val je sneller af

Bron: Metro, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook