Drink twee glazen water voor iedere maaltijd en dít is het resultaat

De vakantiekilo’s moeten eraf en een gezondere levensstijl aannemen is natuurlijk altijd een goed idee. Handig dus om de...

Lees ook

De vakantiekilo’s moeten eraf en een gezondere levensstijl aannemen is natuurlijk altijd een goed idee. Handig dus om deze tip uit te proberen, want dan vliegen de kilo’s er zeker weten af, als we dit onderzoek moeten geloven.

Twee glazen

Je hebt het vast weleens gehoord dat veel water drinken goed voor je is, maar er is nu bewezen dat je met water drinken extra snel kan afvallen. Eerder dit jaar zijn Engelse onderzoekers een project gestart waarbij volwassen met overwicht een caloriearm dieet volgden. 30 minuten voor ze aan hun maaltijden begonnen, moesten ze twee glazen water drinken om te kijken of dit hun gewichtsverlies zou stimuleren. Het bleek te werken. De groep die meedeed aan het ‘waterproject’ viel ongeveer een kilo meer af dan de groep die geen twee glazen water dronken voor het eten. Door het volle gevoel dat ze kregen van het water kregen ze minder honger en aten ze dus minder.

Handig en goedkoop

Marygrace Taylor van Women’s Health deed ook twee weken mee aan het onderzoek. De eerste dagen hield ze zich strak aan het schema om 30 minuten voor ze ging eten twee glazen water te drinken. Op een gegeven moment schoot het er een beetje bij in en dronk ze direct voor het eten van haar maaltijd de glazen water. Ze hield het ongeveer twee weken vol en besloot om daarna op de weegschaal te stappen. Wat bleek, ze was bijna 1,5 kilo kwijt geraakt. Zorg wel dat je een wc in de buurt hebt, want je moet er ook extra veel van naar de wc. Zorg alleen niet dat je je flesje water hergebruikt. De reden daarvoor lees je HIER..

Lees ook: Waarom het geen goed idee is om ijsklontjes te vragen in je drankje

Bron: Women’s Health Beeld Istock

Laatste nieuws

Zie ook