#Bradxit: Wat we tot nu toe weten over de breuk van Brangelina

De wereld is in shock: Hollywoods it-koppel, Brangelina, is niet meer. Break upNadat er eerder geruchten gingen ove...

Lees ook

De wereld is in shock: Hollywoods it-koppel, Brangelina, is niet meer.

Break up

Nadat er eerder geruchten gingen over de huwelijksproblemen van Brad Pitt en Angelina Jolie, is het hoge woord er nu echt uit. Angelina heeft maandag de scheidingspapieren ingediend, waarin ze aangaf dat “onoverkomelijke verschillen” de reden zijn voor de breuk. De brunette heeft, volgens TMZ, de volledige voogdij over hun zes kinderen: Maddox (15), Pax (12), Shiloh (10), Zahara (11) en de tweeling Vivienne en Knox (8), gevraagd. “Brad en Angelina geven beiden veel om de kinderen. Aan beide kanten is verdriet, maar dit besluit is genomen voor de bestwil van het gezin”, aldus de verklaring van haar advocaat. “Ze zal verder geen commentaar geven en vraagt om het gezin op dit moment zijn privacy te gunnen.”

Brad Pitt en Angelina Jolie kregen in 2005 een relatie, nadat ze verliefd werden op de set van de film Mr and Mrs Smith. De acteur was destijds nog getrouwd met actrice Jennifer Aniston. Brad en Angelina maakten in april 2012 bekend verloofd te zijn en stapten twee jaar later in het huwelijksbootje.

Strike 3: Bradxit!

Wat de exacte reden is van de breuk is (nog) niet bekend, maar de geruchtenmolen draait overuren. Dit zouden de drie hoofdoorzaken kunnen zijn van de breuk, volgens Amerikaanse media.

1. Marion Cotillard
Verschillende Amerikaanse media melden dat Marion Cotillard de reden is van de scheiding. Jolie zou de scheiding hebben aangevraagd nadat ze ontdekte dat Brad vreemdging met de Franse actrice. “Angelina schakelde een privédetective in, omdat ze vermoedde dat Brad vreemdging met Marion, waarmee hij samenwerkte voor de film Allied”, zo laat een bron weten aan Page Six. De twee hadden naar verluidt maandenlang een affaire en deed Brad alsof-ie single and ready to mingle was, volgens de detective.

L: Marion Cotillard

2. De nanny gate
In navolging van de nanny-gates van Gwen Stefani en Gavin Rossdale en Ben Affleck en Jennifer Garner kampten ook Angelina en Brad met problemen met hun nanny.

De 52-jarige acteur had het, naar verluidt, wel heel erg gezellig met de nanny. Een insider meldde destijds aan Radar Online dat Angelina de nauwe vriendschap tussen de twee niet vertrouwde. “Brad ligt altijd goed bij de staff, maar het was duidelijk dat de oppas met hem flirtte en iets te vriendelijk werd.” Angelina zou de confrontatie met de nanny zijn aangegaan maar dat liep uit op ruzie, waardoor ze de oppas de deur wees. Maar, it takes two to tango. Angelina wilde manlief Brad ook niet meer in de buurt hebben en ze zette hem op straat na het akkefietje. Wat hij overigens geen straf vond. “Brad had behoefte aan een beetje afstand van Angelina. Hij kon de tijd alleen goed gebruiken om na te denken of hij nog wel verder wilde met Angelina”, liet een bron weten.

3. Drank en drugs

Dacht je dat alle schandalen de revue hebben gepasseerd? Nope. Een bron van entertainmentwebsite TMZ claimt dat Brad kampt met drugsproblemen. De bron voegt eraan toe dat Brad door zijn wietgebruik en mogelijk ook alcoholgebruik zijn woede niet kan beheersen. Angelina zag hierin een gevaar voor de kinderen. Volgens een bron van CNN willen Angelina en Brad een normale scheiding in het belang van hun zes kinderen. Van een vechtscheiding is vooralsnog geen sprake. “Ze zijn wereldberoemd, maar verder is het een scheiding zoals zoveel andere scheidingen.”

Brad reageert

Brad heeft inmiddels een reactie gegeven op de breuk. In zijn verklaring zegt hij dat de focus moet liggen op het welzijn van hun zes kinderen. “Ik ben heel erg bedroefd hierdoor. Maar het welzijn van onze kinderen is nu het belangrijkste. Ik verzoek de pers vriendelijk om hen de ruimte te geven waar ze recht op hebben in deze moeilijke tijd”, aldus de acteur in een verklaring aan People.

#TeamAniston gaat los

Nu Brad en Angelina in scheiding liggen, zal Jennifer Aniston vanavond extra lekker slapen, volgens velen. Het mag dan wel bijna 12 jaar geleden zijn, maar #TeamAniston is nog steeds niet vergeten dat Angelina de reden was van de scheiding tussen haar en Brad. De Friends-actrice was tot 2005 getrouwd met Brad, maar de acteur verliet haar voor Angelina nadat de vonk oversloeg op de set van Mr and Mrs Smith. Reden genoeg om Jennifer vandaag een hart onder de riem te steken, zo vindt haar achterban.

Beeld: Twitter, Getty, ANP, Bron: Page 6, CNN, TMZ, RTL, Telegraaf

Laatste nieuws

Zie ook