Personal trainer onthult geheim achter het ‘perfecte’ lichaam op Instagram

De hashtag #bodygoals… We kunnen er niet meer omheen. Al dat harde werken in de sportschool moet nou eenmaal gedeeld wor...

Lees ook

De hashtag #bodygoals… We kunnen er niet meer omheen. Al dat harde werken in de sportschool moet nou eenmaal gedeeld worden op social media, toch? Maar niet alles wat we zien is echt. Personal trainer Jen Widerstrom herinnert ons eraan dat mensen er niet altijd zó perfect uitzien als hun Instagram-kiekjes doen lijken.

All about the right angle

Ook Jen heeft een slank en gespierd lichaam, maar toch wil ze je erop wijzen dat haar lichaam in bepaalde opzichten vergelijkbaar is met die van jou. Ze deelde een kiekje in twee verschillende posities; staand voor de spiegel en zittend van onderen. “We zien er allemaal zo uit als we zitten. Stress niet over de manier waarop je lichaam er uitziet in bepaalde posities. Deze foto’s werden twee minuten na elkaar genomen.” En daarmee was het voor Jen dus ook de kwestie van the right angle om er op haar best uit te zien.

Wat haar punt is? Dat je niet moet streven naar de lichamen die je op Instagram ziet, want dat is geen realistisch doel. Zelfs de mensen die de hele tijd met hun lichaam pronken, zien er niet altijd zo uit. Wanneer ze zitten, hebben ze ook een ‘rolletje’, net zoals ieder mens. Wanneer ze een foto van onderen maken, ziet hun gezicht er ook niet zo smooth uit. En dat is maar goed ook, want een lichaam is niet gemaakt om geen moedervlekjes, rimpels en onzuiverheden te hebben.

Lesson learned: omarm je lichaam zoals-ie is. En dat is precies wat gezondheidscoach Allison ook deed. Zij liet zien dat een body transformation niet per se om afvallen draait. Meer daarover lees je hier.

Bron: Mirror, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook