Sylvana Simons: ‘Obama krijgt vast ook doodsbedreigingen’

Ze kondigde in juni aan de politiek in te gaan. Sindsdien is het niet stil rond Sylvana Simons (45). Wat zegt ze zelf? T...

Ze kondigde in juni aan de politiek in te gaan. Sindsdien is het niet stil rond Sylvana Simons (45). Wat zegt ze zelf? Tijd voor Grazia’s quote-interview. “Wat denken mensen? Dat ik de afgelopen dertig jaar op de bank heb gezeten? Ik vind het zwak als mensen dat zeggen, net als dat ze zeggen dat ik een golddigger ben. De kracht waarmee ik kapot moest na de bekendmaking van mijn politieke ambities, is het bewijs dat ik er juist moet zijn”, vertelt Sylvana.

Publieke lynching

“Ik had echt wel verwacht dat er kritiek zou komen.
Een vriendin van me zei: ‘Sylvana, als je driehonderd jaar geleden geleefd had, was je op de brandstapel geëindigd.’ Dit was gewoon een publieke lynching”, vervolgt ze. “Ik ben niet bang, maar er zijn wel gekken die om me heen lopen. Ik héb een paar weken gehad, dat mag je heus wel weten, dat het me te veel werd.
Ik heb twee weken met de gordijnen dicht op de bank gezeten. Niet omdat ik bang was, maar omdat ik moe was. Moe van de ingehouden adem als ik ergens binnenkwam. Als je honderden bedreigingen per dag ontvangt en je weet niet van wie, dan is iedereen op straat een potentiële bedreiger. Ze wensen mij de verschrikkelijkste dingen toe.”

Bedreigingen

“Obama krijgt vast ook doodsbedreigingen, Martin Luther King heeft er ook vast een paar gehad. Mandela was ook een terrorist voordat we met z’n allen besloten dat hij een held was. Malcolm X werd helemaal door niemand begrepen en zo kan ik nog wel even doorgaan…”

Benieuwd naar het hele interview met Sylvana? Je leest het in de nieuwe Grazia die vanaf vandaag in de winkels ligt.

Laatste nieuws