Met deze oefening train je je hele lichaam

Natuurlijk kun je naar de sportschool gaan en gebruik maken van verschillende fitnessapparaten, maar nu is er nog een ma...

Lees ook

Natuurlijk kun je naar de sportschool gaan en gebruik maken van verschillende fitnessapparaten, maar nu is er nog een makkelijker trucje om al je spiergroepen te trainen. Er is namelijk een oefening waarmee je zowel je benen, buik, billen, armen, schouders én rug mee traint. Klinkt ideaal toch?

Squat en iets extra’s

De squat-opmerkingen vliegen je om de oren. Als je mooie billen wil, moet je squats doen, anders kun je het wel schudden. Maar wat blijkt? Als je er een andere beweging aan toevoegd, is de oefening veel effectiever en train je veel meer dan alleen je benen, buik en billen.

Het werkt als volgt: Houd een gewicht tussen beide handen en druk deze tegen je borst aan. Vervolgens doe je een squat, maar op het laatste punt strek je je armen recht vooruit. Daarna trek je het gewicht weer tegen je borst en maak je je squat af. Simpel toch? In het onderstaande gifje zie je hoe het werkt.

Lees ook: 5 Oefeningen die na één work-out al resultaat laten zien

via GIPHY

Bron: HLN, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook