Tinder-date loopt uit op gruwelijk drama

De 30-jarige Australiër, Gable Tostee, wordt vervolgd voor de moord op Warriena Wright (26) die hij leerde kennen via Ti...

Lees ook

De 30-jarige Australiër, Gable Tostee, wordt vervolgd voor de moord op Warriena Wright (26) die hij leerde kennen via Tinder. Wright viel 14 verdiepingen naar beneden nadat Tostee haar op zijn balkon had buitengesloten na een ruzie.

Wat vooraf ging

De twee leerden elkaar in 2014 kennen via de dating-app en besloten een week later af te spreken. Na een avond drinken en seks, kregen ze ruzie, schrijft NOS. Naarmate de avond vorderde, gedroeg de vrouw zich steeds agressiever en werd ze gewelddadig tegen Gable, claimt de advocaat van de man. Wright zou Gable daarna bekogeld hebben met sierstenen en een telescoop, waarna hij haar keel dichtkneep en haar in een houdgreep nam, voordat hij haar buitensloot op zijn dakterras.

‘Psychopate’

Uit geluidsopnames die Tostee die avond maakte, is te horen: “Maak me los of ik breek je kaak”, aldus Wright. Waarop Tostee antwoordt: “ik had je nooit zo veel mogen laten drinken. Je hebt geluk dat ik je niet van mijn balkon heb gegooid, psycho.” Buren hoorden de vrouw roepen en de onderbuurvrouw zegt dat ze de benen van Wright zag bungelen over de rand van het balkon, toen ze probeerde te ontsnappen. Enkele seconden later zagen ze haar naar beneden vallen.

Lees ook: Deze Tinderdate kreeg een heel onverwachte wending

Beeld: Twitter, iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook