Onderzoek: Taart eten en tóch afvallen

Het lijkt te mooi om waar te zijn: taart eten en toch afvallen. Het klinkt ons in ieder geval als muziek in de oren. Wan...

Lees ook

Het lijkt te mooi om waar te zijn: taart eten en toch afvallen. Het klinkt ons in ieder geval als muziek in de oren. Want zeg nou eerlijk: een van de lastigste dingen wat betreft diëten? Al die lekkernijen aan de kant moeten schuiven voor dat strakke figuur. Maar wat blijkt nu? We mogen best aan die behoefte toegeven. Uit onderzoek van de universiteit van Tel Aviv blijkt dat zoet eten bij het ontbijt kan helpen om kilo’s kwijt te raken én om op gewicht te blijven.

Onderzoek

Er deden 193 mensen met overgewicht mee aan het onderzoek die werden opgedeeld in twee groepen. Ze moesten beiden een koolhydraatarm dieet volgen. Alleen kreeg de ene groep een zoet ontbijt voorgeschoteld, waaronder donuts, taart en andere zoetigheden van 600 calorieën per ontbijt. De andere groep kreeg een healthy breakfast en mocht slechts 300 calorieën naar binnen werken. Beide groepen mochten dagelijks hetzelfde aantal calorieën eten, maar de groep die ’s ochtends uitgebreid had ontbeten, mocht ’s avonds minder eten en vice versa.

Resultaten

Vier maanden nadat het onderzoek van start ging, hadden allebei de groepen bijna evenveel gewicht verloren. En wat bleek? De groep die gezond had ontbeten, kon gedurende de dag snacks moeilijker links laten liggen. De zoetekauwen konden hun gezonde levensstijl daarentegen veel beter volhouden tijdens de rest van de dag. Ook claimen de onderzoekers dat het snacken in de avond en namiddag je het dikst maken. Volgens hen is het een beter idee om ’s ochtends al zoetigheden te eten, als je zoet moeilijk uit jezelf kunt laten.

Bron: AD.nl, Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook