Horror: Lens blijft na 10 uur vastplakken aan oog

Dat je je lenzen niet meer uit je ogen kunt krijgen, is waarschijnlijk de grootste angst van elke lenzendrager. Toch ove...

Lees ook

Dat je je lenzen niet meer uit je ogen kunt krijgen, is waarschijnlijk de grootste angst van elke lenzendrager. Toch overkwam het Meubh McHugh-Hill uit Liverpool. Al vanaf haar 16e had ze last van extreem droge ogen. Toch zag ze het niet zitten om een bril te dragen en koos ze ervoor haar gevoelige ogen dag in, dag uit met lenzen te belasten.

Non-stop

“Ik droeg mijn lenzen non-stop elke dag. Ik deed ze iedere ochtend in, hield ze misschien voor een kwartiertje uit mijn ogen voordat ik ze in de avond weer opnieuw droeg.” Met behulp van oogdruppels lukte het Meubh om haar lenzen dagelijks wel tot 12 uur lang in te houden – en dat terwijl er eigenlijk acht uur aanbevolen wordt. Op een dag ging het dan ook goed mis.

Ongeluk

Meubh begon pijn te krijgen nadat ze haar lenzen 10 uur in haar ogen had zitten. Wat bleek? Haar ogen waren uitgedroogd en haar lens was vast komen te zitten aan haar linkeroog. In paniek probeerde ze de lens uit haar oog te krijgen. Dat pakte echter niet zo goed uit. In plaats van haar lens, trok ze het bovenste laagje van haar hoornvlies eraf. “De pijn was onverdraaglijk. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. De volgende dag kon ik niet eens mijn linkeroog openen. Licht was al helemaal niet te verdragen.”

Litteken

Meubh bleef achter met een permanent litteken op haar linkeroog en zal nooit meer lenzen kunnen dragen. “Mijn zicht is nu in orde, maar mijn oog is nog steeds erg gevoelig. Maar ik heb veel geluk gehad. Ik had mijn zicht kunnen verliezen. Ik besefte niet dat het dragen van contactlenzen zo gevaarlijk kon zijn voor droge ogen.” Bekijk de beelden hier.

Lees ook: Deze Halloween beautytrend is gevaarlijker dan je denkt

Bron: Mirror, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook