Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo gaat je parfum wel twee jaar langer mee

Baal jij er ook altijd van als je geurtje van vorig jaar niet meer zo ruikt als toen je hem kocht? De experts op gebied...

Zo gaat je parfum wel twee jaar langer mee

Baal jij er ook altijd van als je geurtje van vorig jaar niet meer zo ruikt als toen je hem kocht? De experts op gebied van geuren en parfums hebben nu de ultieme tip om je favoriete parfum minstens twee jaar goed te houden.

Koelkast

Je zal je vast weleens afvragen waarom de geur die je ’s ochtends op spuit, begin van de middag nauwelijks meer te ruiken is. Zo zou dit alles te maken kunnen hebben met de manier waarop je de flacons van je parfums bewaart. Je moet je parfum bijvoorbeeld nooit in de vensterbank neerzetten en kan je het volgens de directeur van Victoria’s Secret Beauty beter in een koele ruimte zoals een koelkast bewaren. Volgens hem zou parfum door hitte de intensiteit verliezen en verdampt het karakter van de geur.

Verpakking

Volgens Dior’s ambassadeur Carl Groenewald zou het al voldoende zijn om de geur elke keer na gebruik in de originele verpakking terug te stoppen. “Zolang je dit elke keer doet, blijft je parfum minstens twee jaar goed”, aldus Carl. Ook kan je ervoor zorgen dat je parfum langer blijft zitten, door het op de goede plekken op je lichaam spuiten. Bekijk de video hieronder hoe jij de hele dag van je parfum kan genieten. Enne, we hebben meteen wat lekkere parfums voor je op een rijtje gezet!

Lees ook: Tip: Zo breng je parfum het beste aan

JO MALONE LONDON Red Roses Cologne 52,-

LANCÔME La Vie Est Belle Eau de Parfum €66,-

PRADA OELILET Les Infusions de Prada €80,15

MARC JACOBS Decadence Eau de Parfum 60,-

VIKTOR & ROLF Bonbon Eau de Parfum 69,50

Bron: Daily Mail Beeld: Istock