Koningspaar krijgt flink wat kritiek over zich heen

Het koningspaar was afgelopen week op staatsbezoek in Australië. De koning en koningin hadden het zichtbaar naar hun zin...

Lees ook

Het koningspaar was afgelopen week op staatsbezoek in Australië. De koning en koningin hadden het zichtbaar naar hun zin, maar liggen nu toch flink onder vuur.

Outfits

Willem-Alexander en Máxima zijn geliefd bij het Australische volk en terwijl de koning strak in pak liep, was de media in Australië toch meer geïnteresseerd in de outfits van onze koningin. Zo droeg Máxima onder andere een jurk van modeontwerper Claes Iversen. Maar hoewel het koningspaar de afgelopen dagen het enorm naar hun zin hebben gehad, krijgt het koningspaar in Nederland flink wat kritiek over zich heen.

Bruiloft

Twee jaar geleden trouwde de broer van Máxima, Juan Zorreguieta, met zijn grote liefde Andrea Wolf in Wenen. Op zich niks mis mee, zou je denken. Alleen vond de bruiloft plaats op de ambassade in Wenen. Volgens de politici zou dit één grote schande zijn. Zo zegt politicus Harry van Bommel: “Het is een beetje eigenaardig om op kosten van de belastingbetaler iemand anders een feestje aan te bieden in de ambtswoning”. Ook andere politici zijn het er niet mee eens en vinden het dan ook ‘niet zo heel slim’. Willem-Alexander en Máxima zullen weinig mee krijgen van alle commotie, zij bereiden zich alweer voor op het staatsbezoek in Nieuw-Zeeland aankomende maandag.

Bron: Show Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook