Minst stressvolle banen die ook nog goed betalen

Zit jij ook weleens met de handen in het haren, omdat je to-do list op werk alleen maar groter lijkt te worden en je sal...

Lees ook

Zit jij ook weleens met de handen in het haren, omdat je to-do list op werk alleen maar groter lijkt te worden en je salaris als sneeuw voor de zon verdwijnt? Er is dus een lijst gemaakt met de minst stressvolle banen die wel heel goed betalen. Dus als je op zoek bent naar iets nieuws, let dan even op!

Stresslevel

De slimme werknemers van het bedrijf Business Insider hebben een aantal beroepen op een rij gezet, waarbij het stressniveau laag is maar er wel elke maand een mooi bedrag op de bankrekening wordt gestort. Door het O*NET, een database dat beroepen op een schaal van 0 tot 100 qua stresslevel schaalt, werd een hele lijst gemaakt met beroepen waar je meer dan 70.000 dollar per jaar kan verdienen. Speciaal voor jou hebben we de meest onverwachte beroepen op een rijtje gezet.

Beroepen

Technische schrijvers

Stresslevel: 69

Gemiddelde jaarsalaris: $73,350

Beschrijving beroep: Schrijft onder andere handleidingen, bijlagen of bedienings- en onderhoudsproblemen en instructies voor technische producten.

Orthodontist

Stresslevel: 67

Gemiddelde jaarsalaris: $221,390

Beschrijving beroep: houden zich bezig met het optimaliseren van de stand van tanden in de kaken, maar ook met het beïnvloeden van de groei van de kaken zodat een harmonieus gelaat ontstaat.

Politicologie

Stresslevel: 61

Gemiddeld jaarsalaris: $103,210

Beschrijving beroep: bestuderen de oorsprong, ontwikkeling en werking van politieke systemen.

Docent rechten (tweedejaars)

Stresslevel: 63

Gemiddeld jaarsalaris: $126,230

Beschrijving beroep: geeft rechtenstudenten les.

Actuaris

Stresslevel: 64

Gemiddeld jaarsalaris: $110,560

Beschrijving beroep: houdt zich beroepshalve bezig met het doorrekenen en evalueren van risico’s

Lees ook: Onthuld: Dit zijn de meest sexy banen voor vrouwen, volgens mannen

Bron: Business Insider, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook