Dit zijn de acteurs uit Loenatik nu!

Het was één van de meest komische televisieseries ooit: Loenatik. Een serie over de psychiatrische inrichting Zonnedael...

Lees ook

Het was één van de meest komische televisieseries ooit: Loenatik. Een serie over de psychiatrische inrichting Zonnedael waar een aantal vaste bewoners woonden en een verpleegster en directeur de leiding hadden. Wat eigenlijk als serie voor kinderen bedoeld was, werd ook al snel populair bij volwassenen. Tijd om even terug te blikken, want wie zijn de acteurs eigenlijk?

Carrières

Dokter Doolittle – John Buijsman

Hij speelde in de serie een man die manisch-depressief is en neigt vaak te vluchten in een kinderlijke rol waarin hij een grote liefde heeft voor allerlei dieren. In het echte leven heeft John al een indrukwekkende carrière op zijn naam staan. Zo is hij in veel Nederlandse films te zien en speelde hij begin dit jaar nog in de film Familieweekend.

Bep Brul – Karen van Holst Pellekaan

Ze was vaak verliefd en wist dan ook alles te vertalen naar romantiek. Haar lieve en vriendelijke uitstraling heeft ze ook in het echte leven, waar ze naast het acteren in verschillende films en series ook nog eens actief is als schrijfster.

De Majoor – Martin van Waardenberg

Hij begon zijn carrière als cabaretier, maar maakte niet veel later zijn televisiedebuut in de serie Familie Oudenrijn. Maar naast dat hij acteur is in films, staat hij ook vaak op de planken van verschillende musicals en schreef hij het scenario voor de film De Marathon.

Mevrouw de Haas

Judith heeft samen met actrice Annemarie Wisse een bedrijf dat trainingen geeft en combineert het acteren dan ook met regisseren, trainen en workshops geven in communicatieve vaardigheden met theatrale interventies.

Fats – Dick van den Toorn

De acteur heeft in meerdere films gespeeld en werd daarvoor in 2007 beloond. Hij won De Gouden Krekel voor zijn rol als Knoop in Lang en Gelukkig.

Lees ook: Acteur Pluk van de Petteflet erg goed opgedroogd

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook