Georgina Verbaan: ‘Als iets moet, heb ik er al snel geen zin meer in’

Van haar verlegen zelf schakelt ze op het podium moeiteloos over naar geslepen verleidster of maffiavrouw. Herkent Georg...

Lees ook

Van haar verlegen zelf schakelt ze op het podium moeiteloos over naar geslepen verleidster of maffiavrouw. Herkent Georgina Verbaan ook de quotes van haar vele personages, collega’s en zichzelf?

Ready, set, go:

– Jij speelt een vrouw van een crimineel in de nieuwe serie Klem, die in januari start.
“Klopt. Kitty heeft acht jaar gewacht op haar man, een crimineel die in de bak zat. Ze hoopt eindelijk een normaal leven te gaan leiden. Er spelen veel leuke acteurs mee, zoals Barry Atsma en Jacob Derwig.

– Kun jij je iets voorstellen bij een vrouw die zo lang wacht op haar man?
“Ik begrijp wel dat je dat doet als je veel van iemand houdt. Maar ik weet alleen niet of ik zo lang op iemand zou kunnen wachten. Nou ja, op Bram wel. Natuurlijk.”

– Hoe zou de wereld eruitzien als jij je eigen regels zou kunnen maken?
“Ik zou willen dat mensen wat meer respect voor hun leefomgeving, dieren en elkaar zouden hebben. Maar ik hou niet zo van regels. Als iets moet, heb ik er al snel geen zin meer in. Of ik dan de grenzen van het toelaatbare opzoek? Absoluut, altijd al gedaan. Als jong meisje wat meer dan nu. Je leven wordt ingewikkelder als je ouder wordt. Nu stap ik bijvoorbeeld niet zo snel meer zonder kaartje de trein in. Dat zou me onnodige stress geven.”

– Het is heel leuk om schaamteloos te kunnen zijn? (Georgina)
“Dit gaat over acteren. Acteren is een ontsnapping. Een excuus om nergens anders aan te denken en om rare dingen uit te halen die je altijd al had willen doen. Drama en moeilijke dingen waar je normaal wat sneller overheen stapt, worden in films lekker uitgesponnen. In de film Hartenstrijd bijvoorbeeld ben ik continu heel boos. Dat kan in het echt niet, want dan hou ik geen vrienden meer over.”

Benieuwd naar het hele vragenvuur met Georgina? Je leest het in de nieuwe Grazia die vanaf morgen in de winkel ligt.

Laatste nieuws

Zie ook