Zo is het écht om een Disney-sterretje te zijn

Herinner je Hilary Duff als Lizzie McGuire en zie je Selena Gomez stiekem nog als de tiener-tovenares uit Wizard of Wave...

Herinner je Hilary Duff als Lizzie McGuire en zie je Selena Gomez stiekem nog als de tiener-tovenares uit Wizard of Waverly Place? De eens zo schattige kindersterretjes zijn inmiddels all grown up. Maar hoe was het om op jonge leeftijd al de sterren van de hemel te spelen in verschillende Disney-series? De Disney-sterren geven zelf antwoord.

1. Het is één grote gelukkige familie

Volgens Dove Cameron, is Disney Channel one big happy family waarin iedereen elkaar steunt. “Iedereen die voor het bedrijf werkt is zo aardig en liefdevol en het voelt echt als een grote familie.”

2. De druk is hoog

Dat hield Joe van The Jonas Brothers zelfs een beetje in z’n greep. “We dachten dat Disney onze enige echte kans was, en we waren bang dat dat op ieder moment van ons weggenomen kon worden.”

3. Het kan voelen als een competitie

Hoewel het voor Disney-sterren te gek was om samen met je BFF in een serie te mogen spelen, voelde het ook als concurrentie. Zendaya en Bella Thorne weten er alles van. “Zendaya en ik werden in een ongelukkige positie gezet waarbij we het tegen elkaar moesten opnemen. Het ging zo van ‘wie is er beter in dit?’ en ‘wie is er beter in dat?’.

4. Ze mochten best hun eigen mening geven

Disney-sterren mochten heus wel van zich laten horen – als ze in ieder geval het lef hadden. “Als je wilde, dan kon je best ‘nee’ zeggen tegen Disney”, aldus Dylan Sprouse. “Ik denk alleen dat de meesten het niet deden, omdat de roem verleidend was.”

5. Om voor de hele wereld je puberteit te moeten doorstaan klinkt net zo gênant als het is.

Miley Cyrus weet het als geen ander. De actrice ervaarde haar eerste maandelijkse kwaaltje tijdens de opnames van Hannah Montana. “Het was zo gênant, maar ik kon niet weggaan. Ik moest zo hard huilen.”

6. Ze hebben geen high school gemist.

In fact, volgens Selena Gomez was Disney Channel zelf een grote high school. “Het was precies waar elk kind doorheen gaat, maar dan op een groter niveau.” Wellicht door de vele romances die op de set ontstonden?

7. Het kan met je zelfbeeld knoeien.

Een Disney-ster zijn maakt je niet per definitie zelfverzekerd. Zo kreeg Miley Cyrus te kampen met een onzeker lichaamsbeeld. “Toen ik 11 was, werd ik al snel een popster genoemd. Dat betekent dat je blond moet zijn, lang haar moet hebben en jezelf in de glitters onderdompelt. In de tussentijd was ik het kleine meisje dat een 16-jarige moest spelen met een pruik en een heleboel make-up op. Het voelde als Toddlers & Tiaras.”

8. Het is moeilijk om uit je rol te stappen.

Zo ook voor Hilary Duff. Alhoewel ze het heel leuk vond om Lizzy McGuire te spelen, was het buiten de opnames moeilijk om iemand anders te kunnen zijn. “Ik wist niet dat de show zo’n groot succes zou worden en zelfs na 4, 5 jaar werd ik nog steeds gezien als Lizzy McGuire. Dat was best irritant, maar ik ben er natuurlijk ook dankbaar voor.”

Bron: Bustle, Buzzfeed, Beeld: Getty

Laatste nieuws