Achter ‘het mooiste meisje van de klas’ schuilt een heftig verhaal

Volgens velen was de 18-jarige Margherita Barbieri al op haar dertiende het allermooiste meisje van de klas. Ondanks haa...

Lees ook

Volgens velen was de 18-jarige Margherita Barbieri al op haar dertiende het allermooiste meisje van de klas. Ondanks haar knappe verschijning en de lovende woorden die ze altijd kreeg, ging het op persoonlijk vlak niet goed met haar. Nu, 5 jaar later, doet ze haar verhaal.

Ballerina

Hoewel het meisje van anderen vaak te horen kreeg dat ze prachtig was, had ze daar zelf hele andere ideeën over. Margherita had al van jongs af aan de grote droom om ballerina te worden en moest daarvoor dan ook veel balletlessen volgen. De leraar die haar destijds les gaf was streng en gaf haar onterecht de nodige kritiek op haar gewicht. De droom van het toen nog 13-jarige meisje was zo sterk, dat ze al op jonge leeftijd een streng dieet volgde. Tot het op een gegeven moment resulteerde in een eetstoornis.

Zelfvertrouwen

Zo at Margherita nog maar 140 calorieën per dag en ging ze steeds intensiever sporten. Het knappe meisje verloor haar zelfvertrouwen. Het werd zo erg, dat ze op een gegeven moment nog maar 25 kilo woog. Uiteindelijk zette ze de knop om en realiseerde ze zich dat ze verkeerd bezig was. En hoewel ze ooit alles op alles wilde zetten voor een professionele balletcarrière, verliet ze de balletschool en koos ze voor de musicalwereld.

De inmiddels 18-jarige Margherita wil met haar verhaal anderen inspireren en deelt nu via Instagram haar ervaringen. Zo geeft ze onder andere mee dat je goed voor je lichaam moet zorgen en zij gelukkig wel is genezen van de levensbedreigende ziekte, terwijl er nog altijd veel jonge meisjes zijn die hun verhaal niet na kunnen vertellen.

Lees ook: Brief van moeder anorexiapatiënte gaat viral

Bron: Ongelooflijk Beeld: Instagram, Istock

Laatste nieuws

Zie ook