6 Tekenen dat een huwelijk niet lang stand zal houden, volgens bruidsfotografen

Als bruidsfotograaf krijg je op de grote dag toegang tot een aantal zéér intieme momenten tussen koppels. Volgens hen ge...

Lees ook

Als bruidsfotograaf krijg je op de grote dag toegang tot een aantal zéér intieme momenten tussen koppels. Volgens hen geven die momenten meteen weg of een huwelijk lang stand zal houden of niet. Op Reddit klappen een aantal fotografen uit de school.

Happily ever after

1. Hoe koppels zich gedragen tijdens de fotoshoot
“We kijken soms meer dan 12 uur op een dag naar het bruidspaar door de lens van onze camera en we concentreren ons op de manier waarop zij met elkaar omgaan. We zijn specifiek op zoek naar momenten van contact, intimiteit en emotionele verbinding. Het wordt vrij snel duidelijk wanneer die dingen er zijn in een relatie, maar ook als ze ontbreken.”

2. Hoe de trouwgasten zich gedragen
“Ook de verschillen die we zien in het gedrag van de families en vrienden op een bruiloft zeggen veel. Denk hierbij aan de manier waarop de bruidsmeisjes (met elkaar) praten, de blikken van de ouders en de algehele lichaamstaal van hun naasten, vertelt veel over in hoeverre ze de bruiloft een goed idee vinden en of het bruidspaar wordt gesteund door hun dierbaren.”

3. Egoistische of luie stellen
“Er zijn zeker een paar gevallen geweest waarvan ik dacht: ‘zij blijven maar een paar jaar samen’ en ik het correct had. Ik raak erg gehecht aan de koppels waar ik mee werk en ik wens ze altijd het allerbeste, maar soms hebben ze gewoon geen happily ever after. Dat komt vaak door óf een egoïstische bruid óf een onvolwassen bruidegom. En als het stel een combinatie van beiden is, dan is het vaak raak. Soms ben ik oprecht geschokt als ik erachter kom dat een koppel is gescheiden, maar van sommige gevallen zie ik het dus wel aankomen.

4. De toespraken
“Wat wordt er gezegd over de persoon waar ze mee gaan trouwen? Hebben ze het gevoel dat deze persoon hen verrijkt? Of zien hun partner juist als een goede vriend? Vertellen ze in hun toespraak hoe de ene persoon de andere aanvult aan de hand van zoetsappige anekdotes of zijn ze simpelweg ‘blij’? Ik heb een aantal oprechte, ontroerende woorden gehoord tijdens een toast, maar als het niet makkelijk is om te bedenken waarom deze persoon is een goede match is, dan is dat een slecht teken.”

5. Het snijden van de taart
“Dit gaat klinkt ontzettend cheesy klinken, maar ook dit is een teken: Wat er gebeurt tijdens de taart snijden. Als de newly weds elkaar lieflijk taart voeren, is dat een goed teken. Een likje slagroom op de neus van de bruid als grap? Ook geen probleem. Maar het moment dat de één wraak wil nemen op de ander, is dat, volgens mij, een slecht teken. Ik denk dat er dan sprake is van een soort minachting in de relatie, want zelfs als je geen slagroom op je gezicht wil hebben, moet je in staat zijn om te lachen en gewoon een goede tijd te hebben op je bruiloft.”

6. Als het alleen om de bruiloft gaat en niet om de persoon zelf
“Een van de dingen die ik ook heb gemerkt is dat sommige bruiden meer verliefd zijn op het idee van een bruiloft, dan de persoon waar zij mee gaan trouwen. Ik schoot ooit een bruiloft waar de vrouw die dag vier verschillende jurken droeg en alles over de top was, maar er was geen interactie tussen de bruid en de bruidegom bij dit huwelijk. De andere fotograaf en ik hadden het er nog over dat hun huwelijk vast niet lang stand zou houden en ja hoor een paar weken later kregen we een bericht waarin stond dat we de foto’s niet meer hoefden te bewerken, waar ze voor hadden betaald! Omdat ze het huwelijk wilden annuleren.”

Lees ook: Bruid doet een schokkende ontdekking over haar verloofde

Bron: Elite Daily, Bustle, Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook