Koppel koopt micro pig, groeit uit tot enorm varken

Waar de meeste mensen een hond of kat als huisdier nemen, wordt het ook steeds populairder om een minivarkentje in huis...

Lees ook

Waar de meeste mensen een hond of kat als huisdier nemen, wordt het ook steeds populairder om een minivarkentje in huis te nemen. Zo ook Steve Jenkins en Derek Walter, die dolblij waren met hun zes maanden oude varkentje Esther die maximaal 31 kilo zou gaan wegen. Vijf jaar later weegt ze bijna 300 kilo. Oeps.

Speciaal

Die 31 kilo werd tot grote schrik van Steve en Derek dus 300 kilo. Later bleek dat Esther geen zes maanden oud was toen ze haar kregen, maar pas zes weken. Hoewel het even schrikken was, hebben ze er nooit aan gedacht om haar weg te doen. “We hebben ons gewoon aangepast en houden nu nog meer van haar”, vertelt Steve. Volgens hem is Esther het vrolijkste varken ooit en lacht ze heel de dag door. “We weten niet of alle varkens dit doen of dat zij gewoon speciaal is, maar we denken het laatste”, vervolgt hij.

Lekkernijen

Esther leeft gewoon in huis bij de mannen, doet dutjes op bed, krijgt de leukste outfits aan en poseert met regelmaat voor de camera. Toch is het ook hard werken. Het varken heeft namelijk veel eten nodig, wat resulteert in elke week dozen met fruit, groenten en haver. En één keer in de week wat Ben & Jerry’s ijs, gebak of andere lekkernijen.

‘The Wonder Pig’

Esther mag dus zeker niet klagen met zo’n huishouden. Ze krijgt genoeg voeding en als klap op de vuurpijl mag ze elke middag ook nog dutjes doen op het bed van haar baasjes. Ook is Esther niet alleen geliefd bij Steve en Derek. Ze heeft namelijk een eigen Facebookpagina genaamd ‘Esther The Wonder Pig’, waar ze maar liefst 1 miljoen volgers heeft. Of Esther met haar 300 kilo klaar is met groeien, is voor haar baasjes nog maar de vraag. “We zijn hier niet 100 procent zeker van. Ze zou qua leeftijd uitgegroeid moeten zijn, maar wellicht dat ze met dit huishouden toch nog iets dikker wordt”.

Lees ook: Het schattigste varkentje van Instagram

Bron: The Mirror Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook