Dit is het meest ongezonde deel van je fastfood-maaltijd

We hoeven je niet te vertellen dat fastfood niet de gezondste keuze is die je kan maken tijdens het avondeten, maar...

Lees ook

We hoeven je niet te vertellen dat fastfood niet de gezondste keuze is die je kan maken tijdens het avondeten, maar zo af en toe even een lekkere Big Mac of een patatje naar binnen werken is gewoon heel erg lekker. En nu het toch weekend is, kunnen we onze gezonde salade best een dagje inruilen voor iets ongezonder. Toch blijkt het eten zelf niet eens het meest ongezonde aan je maaltijd te zijn, zo onthult een onderzoek van het Environmental Science & Technology.

Verpakking

Want hoe Instagramable een foto van je snack van In-N-Out Burger of Shake Shack tijdens je vakantie ook is, juist de verpakking is de grote boosdoener. Hierin zouden volgens het onderzoek namelijk schadelijke chemicaliën als Polyfluoroalkyl substanties (PFAS’s) inzitten. Ook zit er in de verpakking een stofje wat vet afstoot, zodat je geen vette handen krijgt.

Snacks

Ook zou de tijd dat je eten in de verpakkingen blijft zitten schadelijk voor je kunnen zijn. Hoe langer het namelijk in de verpakking blijft zitten, hoe meer tijd de stoffen hebben om in je snacks terecht te komen. Het is nou ook weer niet zo dat het heel veel problemen voor je gezondheidveroorzaakt, maar zodra je je eten thuis hebt, is het een goed idee om je snacks direct uit de verpakking te halen en op een bord te leggen. Heb je inmiddels al honger gekregen?

Lees ook: Dit is waarom Coca-Cola bij McDonald’s zo lekker smaakt

Bron: Independent Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook