Vader ontvoerde Insiya vertelt zijn verhaal

Afgelopen september haalde de ontvoering van de 2-jarige Insiya de koppen van het nieuws. Haar moeder Nadia Rashid was r...
Vader ontvoerde Insiya vertelt zijn verhaal

Afgelopen september haalde de ontvoering van de 2-jarige Insiya de koppen van het nieuws. Haar moeder Nadia Rashid was radeloos, nadat haar dochtertje op brute wijze door drie mannen ontvoerd werd in Watergraafsmeer. Volgens de politie zat haar vader Shehzad Hemani achter de hardhandige ontvoering en hij wist haar te smokkelen naar zijn woonplaats Mumbai. Insiya’s vader hield zich veelal uit de spotlights, maar verdedigt nu op Twitter zijn kant van het verhaal.

Ontvoerd

Volgens hem is zijn ex ook geen lieverdje. Zo zou Nadia, volgens Hemani, de peuter als eerst ontvoerd hebben in 2014 en wordt ze gezocht door Interpol. Hierdoor heeft Interpol nu ook een verzoek tot aanhouding tegen Nadia uitgevaardigd, zo laat AT5 weten. De vrouw reisde met Insiya af naar Amsterdam, daar had ze destijds de toestemming voor van Hemani. Volgens hem weigerde ze echter terug naar India te keren met het kind, waarna hij in 2015 naar de Nederlandse rechter stapte.

Leugens en bedrog

Hemani beschrijft Nadia, van wie hij officieel nog niet gescheiden is, als iemand wiens religie uit 'geld, leugens en bedrog' bestaat. Hij beschuldigt haar ervan hem te willen afpersen met het kind. 'Ik ben geen pinpas', laat hij weten op Twitter. "Nadia is een gezochte crimineel in India en nu ook internationaal", zegt hij tegen AT5.

Volgens Peter Plasman, de advocaat van moeder Nadia ging de moeder eind 2014 met toestemming van Shehzad naar Nederland. De beschuldigingen van ontvoering kwamen pas in 2015, nadat zij een scheiding had aangevraagd. Tussen de vermeende ontvoering eind 2014 en de beschuldiging in 2015 is het stel nog samen met hun kindje in Dubai geweest. “Dan praten we over begin 2015”, aldus Plasman. “De vader heeft toen nog een toestemmingsverklaring ondertekend dat de moeder met haar dochter naar Nederland mocht reizen. In Dubai mag je alleen reizen met je kind als je de toestemming van beide ouders hebt. Als Shehzad van mening was dat Nadia hun kind ontvoerd had, zou hij die niet hebben gegeven”, vervolgt hij. “Je ondertekent dan dat de ontvoerder met je kind op pad mag uit Dubai.”

Uitleveren

“Hij is natuurlijk bezig om van die internationale signalering en mogelijke uitlevering af te komen. Dat mag hij doen, maar er klopt niks van”, zegt Plasman. “Naar Nederlands recht is er een kind met geweld onttrokken aan het ouderlijk gezag.” Het ministerie van Buitenlandse Zaken probeert Insiya terug naar Nederland te krijgen, maar vooralsnog staan de Indiase autoriteiten aan de kant van de vader. Zij zijn niet van plan hem uit te leveren.

Update

Inmiddels hebben wij contact verkregen met Nadia Rashid, de moeder van het het kleine meisje. Zij verwijst de statements van haar ex-man naar het rijk der fabelen. Rashid legt uit dat hij hiermee onjuistheden de wereld inhelpt en daarmee de focus afhaalt van het grotere plaatje. Haar enige wens is dan ook om haar dochtertje zo snel mogelijk naar Nederland te krijgen en weer in haar armen te sluiten. "Ik blijf hoop houden. Het kan niet zo zijn dat zoiets kwaads uiteindelijk zegeviert, dat heeft Insiya niet verdiend. Hoop geeft me kracht om door te gaan, ik moet en zal doorgaan, net zo lang totdat mijn dochter weer terug is."

Lees ook: Ontwikkelingen in zaak ontvoerde Insiya (2)

Bron: AT5, Twitter

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f66dc6580801', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });