Ouders van 10-jarige jongen die omkwam op waterglijbaan, spreken voor het eerst

De 10-jarige Caleb Schwab kwam vorig jaar om het leven bij een tragisch ongeval op een waterglijbaan in Kansas City. Nu...

Lees ook

De 10-jarige Caleb Schwab kwam vorig jaar om het leven bij een tragisch ongeval op een waterglijbaan in Kansas City. Nu doen zijn ouders, voor het eerst sinds het ongeluk, hun verhaal.

Ongeval

De familie Schwab ging met z’n zessen naar het waterpark Schlitterbahn in het Amerikaanse Kansas City, maar keerde met z’n vijven terug naar huis. Caleb werd onthoofd tijdens zijn rit op de Verruckt-baan, die ruim 50 meter hoog is en daarom ook in het Guinness Book of Records staat. Volgens parkbezoekers schoten de schouderbanden van het jongetje los toen hij in een van de karretjes naar beneden gleed. Zijn 12-jarige broer, Nathan, was getuige van het ongeval. Calebs ouders Scott en Michelle doen hun verhaal aan ABC News. Voordat Caleb en zijn oudere broer de glijbaan op gingen, zei hun vader dat ze elkaar in de gaten moesten houden. “Broers blijven bij elkaar”, waren Scotts woorden. Waarop Caleb zei: “Ik weet het, pap.” Het was de laatste keer dat Scott zijn zoon in leven zag. Michelle vertelt hoe ze na het ongeluk Nathan in blinde paniek hoorde schreeuwen. “Hij vloog van de glijbaan! Hij vloog van de glijbaan!” De ouders snelden naar de attractie toe, maar werden door iemand tegengehouden. “Nee, geloof me, zei die man, jullie willen niet verder gaan.”

In shock

“Ik was in totale shock”, zegt Scott. “Ik zei tegen de man: ‘Ik moet het van jou horen, is mijn zoon dood!?’. Het was surrealistisch.” Hij kan zich amper herinneren wat zich die dag afspeelde. “Ik weet niet meer hoe we thuis zijn gekomen.” Het is nu zes maanden geleden en het gemis is groot. Zijn moeder wil hem nog zo graag omhelzen. Zijn vader mist de ‘ochtendknuffels’ die hij van zijn zoon kreeg. En ze zouden zo graag nog een voetbalwedstrijd van hem willen zien. Hem willen aanmoedigen. “We wilden nog zo veel doen samen”, zegt Michelle. Naar videobeelden kijken van Caleb, waarop te zien is hoe hij met zijn broertjes speelt, vinden ze te moeilijk, zeggen de ouders. Scott: “We zijn onze vreugde verloren. We zijn Caleb kwijt.” Het onderzoek naar hoe dit heeft kunnen gebeuren, is nog in volle gang. “Het was een ongeluk”, zegt Scott. “Iemand is nalatig geweest, maar het was echt een ongeluk.”

De familie zegt veel steun te putten uit hun geloof. Scott en Michelle weten zeker: ooit gaan ze hun zoon weer zien. En ze zijn dankbaar. Voor de kaarten, de bloemen, de lieve berichtjes. Uit de hele wereld kwam steun. “We hebben nog steeds pijn, maar dit doet ons goed. Daarom doen we dit interview.”

Bron: ABC, RTL

Laatste nieuws

Zie ook