Politie neemt filmpje Patricia Paay ‘erg serieus’

Een week geleden lekten er seksueel getinte foto’s en video’s van Patricia Paay uit en deed ze aangifte. Aan t...

Lees ook

Een week geleden lekten er seksueel getinte foto’s en video’s van Patricia Paay uit en deed ze aangifte. Aan tafel bij Eva Jinek dinsdagavond gaf de polderdiva aan dat ze het gevoel dat haar aangifte niet serieus werd genomen. De politie reageert.

Niet serieus genomen

Vrijdag deed Patricia aangifte tegen de persoon die de video’s heeft gelekt, maar ook twee websites die de video’s hebben verspreid. Ze vond echter dat de politie wel erg weinig doorvroeg naar bewijzen en voelde zich daarom niet serieus genomen. De politie laat nu weten de zaak wel degelijk erg serieus te nemen. “Wij betreuren het gevoel dat bij mevrouw Paay is ontstaan, zeker gezien de ernst van de situatie waarmee zij geconfronteerd is. De politie en OM NH nemen de zaak serieus.”

Gisteren heeft ze opnieuw met de politie gesproken. “Het onderzoek naar wie de beelden heeft verspreid is in volle gang”, laten ze weten. Er zijn tactische rechercheurs, maar ook digitale en cybercrime experts bij het onderzoek betrokken. Ook hebben ze de afspraak gemaakt om het contact “voortaan goed te laten verlopen.”

Bij Jinek deed Patricia voor het eerst haar emotionele verhaal, dat lees je hier.

Lees ook: Ambulance voor Patricia Paay op eigen bruiloft

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook