Stervende vrouw schrijft emotioneel datingprofiel voor man

In september 2015 kreeg Amy Krouse Rosenthal vreselijk nieuws. Na een standaardonderzoek in het ziekenhuis kreeg de Amer...

Lees ook

In september 2015 kreeg Amy Krouse Rosenthal vreselijk nieuws. Na een standaardonderzoek in het ziekenhuis kreeg de Amerikaanse schrijfster te horen dat ze aan een levensbedreigende vorm van eierstokkanker leed. Inmiddels is duidelijk dat ze niet beter zal worden en niet lang meer te leven heeft. Daarom schreef ze een prachtig eerbetoon aan haar man, in de hoop dat hij na haar dood weer de liefde vindt.

You May Want to Marry My Husband

In de brief You May Want to Marry My Husband, die afgelopen week verscheen in de krant The New York Times, bespreekt Amy eerst hoe haar ziekte hun toekomstplannen overhoop heeft gegooid. “Al onze plannen gingen in rook op. Geen reis naar Zuid-Afrika met mijn man en ouders, geen tocht door Azië met mijn moeder, niet naar Vancouver. De woorden ‘cancelen’ en ‘cancer’ leken opeens hetzelfde te betekenen.’’

Jason

Maar al snel veranderd de brief in een eerbetoon aan haar man Jason, met wie ze al 26 jaar getrouwd is en drie kinderen heeft. De twee werden gekoppeld door een gezamenlijke vriend en op de eerste date was het meteen raak. “Hij is een man waarop je gemakkelijk verliefd wordt,” vertelt de schrijfster. “Bij mij duurde het welgeteld één dag.”

Kwaliteiten

Amy heeft nog veel meer redenen waarom vrouwen voor haar man zouden moeten vallen. Zo schrijft ze dat Jason nog goed in vorm is, houdt van muziek en schilderen en dol is op reizen. “Hij is een fantastische vader. Dat kan iedereen bevestigen. Als onze negentienjarige dochter naar een concert gaat, doet ze dat het liefst met haar vader. Hij kan bovendien perfect een pannenkoek in de lucht gooien en opvangen. En… heb ik al gezegd dat hij waanzinnig knap is?”

Nieuwe start

Amy heeft nog maar enkele dagen te leven. Na haar dood wil ze niets liever dan dat Jason opnieuw gelukkig wordt in de liefde. “Ik hoop dat de juiste persoon dit cadeau voor Jason leest en een nieuw liefdesverhaal voor hem kan beginnen. De ruimte hieronder laat ik expres leeg, want jullie twee verdienen een nieuwe start’’, schrijft ze in de emotionele brief. Na een leeg vlak wordt de brief afgesloten met de woorden ‘With all my love, Amy.

Lees ook: Man vindt hartverscheurend briefje in tweedehands auto

Bron: The New York Times, Nieuwsblad, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook