Volle wenkbrauwen? Dit is waarom ze niet groeien

De volle wenkbrauwen van Cara Delevingne zijn een van haar sterkste kenmerken en wij kunnen er alleen maar jaloers op zi...

Lees ook

De volle wenkbrauwen van Cara Delevingne zijn een van haar sterkste kenmerken en wij kunnen er alleen maar jaloers op zijn. Waar we vroeger graag gingen voor een dunne wenkbrauwboog, willen we nu liever een volle à la Cara. Maar lijken de jouwe maar niet voller te worden en groeien de haartjes niet?

Eigen schuld

Dat heb je deels volledig zelf in de hand; door je eigen schuld kunnen haren zelfs sneller uitvallen. Volgens beauty goeroe Sanja Vucetaj komt het door crèmes, gels, zonnebrand en foundation die we op onze wenkbrauwen smeren. “We zijn geneigd om onze wenkbrauwen te behandelen als onze huid, maar we houden er geen rekening mee dat er haarzakjes zitten”, zegt ze. “En als we iets niet op onze hoofdhuid zouden smeren, waarom zouden we het dan wel op onze wenkbrauwen doen?”

Door wél bepaalde producten op onze wenkbrauwen te smeren, raken haarzakjes verstopt en kunnen de haren niet groeien. “Als je die volle boog van je dromen wil, moet je lotions laten staan. En het kost natuurlijk geduld!”

Lees ook: Oeps! Vrouw heeft vier wenkbrauwen na mislukte tattoo

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook