Meest gehate moeder van Amerika spreekt nu voor het eerst

Amerika’s meest gehate moeder, Casey Anthony, spreekt nu voor het eerst sinds het moordproces rondom haar twee jarige do...

Amerika’s meest gehate moeder, Casey Anthony, spreekt nu voor het eerst sinds het moordproces rondom haar twee jarige dochter Caylee. De 30-jarige vrouw was destijds hoofdverdachte in de zaak, maar ze ging vrijuit. Haar proces hield Amerika flink in de greep. Nu doet de vrouw, voor het eerst na jaren, haar verhaal.

Resten

Caylee was pas twee jaar oud toen ze voor het laatst was gezien op 16 juni 2008. Een maand later, op 15 juli, werd ze als vermist opgegeven door haar oma. Zij beweerde Caylee ruim een maand niet meer gezien te hebben en dat de auto van haar dochter rook alsof er een lijk in haar gelegen. Casey werd dan ook niet veel later in de boeien geslagen. Zelf vertelde ze de politie dat Caylee was verdwenen met haar babysitter en dat ze zelf ook al weken naar haar op zoek was naar haar dochter. Ze durfde geen hulp in te schakelen uit angst voor de reacties. Volgens experts toonden monsters uit de kofferbak van Casey’s auto echter aan dat er ontbindende menselijke resten in hadden gelegen en vier maanden later vond een arbeider botresten, later werd duidelijk dat die van Caylee waren.

Leugens

Het proces werd live op televisie uitgezonden. De openbare aanklager kon aantonen dat Casey over enkele dingen gelogen had, maar niet veel meer dan dat. Het bleef onduidelijk onder welke omstandigheden het meisje precies aan haar einde was gekomen en er kon ook geen DNA-materiaal van de moeder gevonden worden op de tape die bij het lijkje van de peuter was gevonden. Casey Anthony werd door de jury vrijgesproken voor kindermishandeling en moord. Ze was alleen schuldig aan twee gevallen van liegen tegen de politie. Zo gaf ze toe dat ze loog over het feit dat ze haar dochter had achtergelaten bij de babysit en dat ze voor ze officieel aangifte deed van de verdwijning, al aan twee mensen had gezegd dat haar dochter weg was. Casey zat uiteindelijk drie jaar in voorarrest en duizenden mensen wachtten haar op toen ze uiteindelijk werd vrijgelaten. Zelf zegt de vrouw in het interview dat ze nu gaf aan The Associated Press dat ze nog altijd niet weet wat er in de laatste uren van het leven van haar dochter gebeurde.

Theorieën

Theorieën zijn er nochtans genoeg. Onder meer de rechter die de zaak voorzat, zei onlangs nog dat Anthony haar kind misschien per ongeluk had gedood, terwijl ze chloroform gebruikte om haar rustig te maken. En de verdediging voerde op het proces aan dat het meisje was verdronken in het zwembad van de familie en dat de vader van Casey alles had proberen te verdoezelen. “Iedereen heeft zijn eigen idee”, aldus Casey, die nu in Florida woont en voor de privédetective werkt die ook actief was in haar zaak. “Ik weet het niet. Ik kan geen duidelijkheid geven. De laatste keer dat ik mijn dochter zag, leek ze in orde.”

Desondanks zegt ze dat ze gelukkig is. Haar werk is haar passie nu. “Ik heb een uniek perspectief en ik ben blij dat ik mensen kan helpen zoals ik destijds ben geholpen”, zegt ze daarover. Ook heeft ze al enkele korte relaties gehad. Maar als ze ergens binnenkomt, beginnen de mensen vaak te fluisteren en foto’s te nemen. “Ik geef er niets om, om wat mensen over me denken”, zegt ze nog. “Ik slaap goed ’s nachts.”

Bron: HLN, DailyMail, BEeld: iStockphoto

Laatste nieuws