Vriendinnetjes met kanker na drie jaar opnieuw op de foto

Drie jaar geleden kon je niet om de prachtige foto heen: vriendinnen Rylie, Ainsley en Rheann, die samen tegen kanker vo...

Lees ook

Drie jaar geleden kon je niet om de prachtige foto heen: vriendinnen Rylie, Ainsley en Rheann, die samen tegen kanker vochten, poseerden met zijn drieën voor de camera. Nu zijn ze weer op de foto gegaan.

Gesloten ogen

De meiden, inmiddels zes, zeven en negen jaar oud, leerden elkaar in 2014 kennen toen ze alledrie tegen een zeldzame vorm van kanker vochten. Door de ziekte bouwden ze een hechte band op en wilden dit graag vastleggen voordat het te laat zou zijn. Met prachtige foto’s als resultaat. De fotografen Lora en Christy liet de vriendinnen hun ogen sluiten. Hiermee wilde ze geborgenheid en kracht laten zien.

Ogen open

Een jaar later, werden ze opnieuw vastgelegd, lachend met hun ogen open. Rheann had toen net haar laatste chemo gehad, Ainsley was nog in de onderhoudsfase van haar chemotherapie en Rylie moest nog 15 maanden in behandeling. Naar omstandigheden ging het goed met de jonge meisjes.

Nu

Nu, drie jaar na de eerste foto, zijn ze terug en kijken ze blij de camera in. Fotograaf Lora laat weten: “Ze zijn allemaal nog altijd kankervrij, al kampt Rheann -in het midden- voor de rest van haar leven met de effecten van de chemo en bestralingen. Zo komt haar haar niet meer terug, zal ze altijd klein blijven en heeft ze last van nierfalen. Maar ondanks dit alles is het een extreem vrolijk en gelukkig meisje.”

Ze wil de meiden het liefst ieder jaar fotograferen om geld op te halen voor het goede doel. “Het zorgt ervoor dat mensen erover gaan praten en hoe meer aandacht er is voor deze ziekte, hoe beter.”

Laatste nieuws

Zie ook