Real life: ‘De man aan de deur stelde voor dat ik betaalde in natura’

Onlangs toonde Undercover in Nederland gerechtsdeurwaarder Hans K. die een vrouw geld bood voor sex. Inmiddels verk...

Lees ook

Onlangs toonde Undercover in Nederland gerechtsdeurwaarder Hans K. die een vrouw geld bood voor sex. Inmiddels verklaren meer vrouwen dat hij uit was op betaling in natura. Ook Ilse* (29) maakte dat mee. Wij geven je alvast een sneak peek, in de nieuwe Grazia lees je het hele verhaal.

Geldzorgen

“Ik woonde destijds nog bij mijn moeder. Door omstandigheden, waaronder de scheiding van mijn ouders, hadden we het in die periode niet breed. Het kwam erop neer dat mijn moeder steeds vaker het ene gat met het andere begon te dichten. Nu is dat iets wat je misschien een tijdje volhoudt, maar uiteindelijk gaat dat natuurlijk altijd fout. In dit geval zo fout dat er steeds meer brieven met aanmaningen op de deurmat vielen. Op een gegeven moment kregen we al buikpijn als we de brievenbus hoorden klepperen.”

Regeling

“De ene na de andere aanmaning kwam binnen. Meestal was er wel een betalingsregeling te treffen als je netjes met zo’n kantoor belde. Maar toch ging op een dag de bel. Een beetje argwanend deed ik de deur open. De man vroeg of ik mevrouw Bakker* was. Ik zei dat dat mijn moeder was, die op dat moment naar beneden kwam. Ik had met een vriendin afgesproken, maar eigenlijk wilde ik mijn moeder niet alleen laten. Ik merkte dat mijn moeder dit liever alleen wilde afhandelen en daarom ging ik toch. Later bedacht ik me dat ze mij er liever niet bij had, omdat ze zich schaamde dat ze het zo ver had laten komen.”

Misbruik

“Toen ik thuiskwam was mijn moeder aan het koken, maar ze gedroeg zich anders dan anders. Ik kon merken dat ze van slag was. Uiteindelijk kwam de aap uit de mouw. Ze had de man gevraagd of het mogelijk was om een regeling te treffen. Aanvankelijk deed hij nogal moeilijk, dus ze had al behoorlijk de zenuwen gekregen van de gedachte aan het grote bedrag, waarvan ze geen idee had hoe ze dat in een keer moest ophoesten. Maar plotseling was hij omgeslagen, als een blad aan de boom. Misschien wist hij toch wel een manier om iets te regelen, zei hij. ‘Ik was enorm opgelucht, en ik wilde zelfs al een voorstel doen voor een maandelijks bedrag, maar hij was me voor. Met een heel ander soort voorstel…’, zei ze met grote ogen.”

Het hele verhaal lees je in de nieuwe Grazia of HIER voor €0,49 via Blendle.

* De namen in dit artikel zijn gefingeerd.

Laatste nieuws

Zie ook