Vader ontdekt tumor bij zoontje dankzij foto

Het was even flink schrikken toen Owen Scrivens naar de foto van zijn 14 maanden oude zoontje Jaxson keek. Hij ontdekte...

Lees ook

Het was even flink schrikken toen Owen Scrivens naar de foto van zijn 14 maanden oude zoontje Jaxson keek. Hij ontdekte iets eigenaardigs en twijfelde dan ook geen moment om een afspraak bij de dokter te maken. Daar bleek dat er inderdaad iets heftigs met zijn zoontje aan de hand was.

Ogen

De trotse vader maakte met zijn telefoon een kiekje van zijn zoontje, wat later misschien wel zijn redding is geweest. Toen Owen de foto van Jaxson later nog eens goed bekeek, merkte hij iets opmerkelijks op bij zijn ogen. In één van de ogen was namelijk een witte lichtweerkaatsing te zien, terwijl die in het andere oog rood was. De Brit besloot om er wat oudere foto’s bij te pakken om ze te vergelijken met de pas genomen foto. “En inderdaad, de verandering werd eind november vorig jaar zichtbaar. Er waren echter geen andere aanwijzingen dan dat er iets fout was. Hoewel het ons wel al was opgevallen dat hij een beetje scheel begon te kijken”.

Behandeling

In het ziekenhuis bleek dan ook dat de kleine Jaxson oogkanker had. Hij werd vrij snel behandeld met chemotherapie, wat de tumor al snel deed krimpen. Toch zal de tumor volgens de artsen nooit helemaal verdwijnen, waardoor Jaxson zijn hele leven in de gaten moet worden gehouden. “Na de chemo is hij elke keer erg ziek. Maar na een paar dagen is hij weer net zo vrolijk als altijd. Er moet nog een oogtest gebeuren, maar zijn zicht lijkt oké te zijn”, aldus Owen.

Lees ook: Jonge vrouw ontdekt tumor door profielfoto op Facebook

Bron: HLN.be Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook