Deze GTST-ster wil graag een comeback maken

Bruni Heinke, die de rol van Helen Helmink in Goede Tijden Slechte Tijden vertolkte, werd twintig jaar geleden uit de so...

Lees ook

Bruni Heinke, die de rol van Helen Helmink in Goede Tijden Slechte Tijden vertolkte, werd twintig jaar geleden uit de soap geschreven. Iets waar ze vandaag de dag nog steeds boos over is. Toch zou ze nog steeds dolgraag terugkeren.

Stomverbaasd

“Ik was stomverbaasd”, vertelt ze aan Story. “Vooral verbaasd omdat Olga Madsen, ‘de moeder van GTST’, en Joop van den Ende, eerder nog zo lovend over mij waren geweest. Zij wilden mij in de serie houden. Maar Johan Nijenhuis was erbij gehaald en hij besloot in zijn eentje dat er geen plek meer voor mij was. In de jaren dat hij als regisseur bij GTST werkte, was er niets aan de hand. Maar toen hij als producent aan de slag ging, werd ik door hem geslachtofferd.”

Brieven

Ze heeft nog pogingen gedaan om een comeback te maken. “Ik heb de soapschrijvers brieven geschreven waarin ik hen vroeg of ze de rol van Helen Helmink nieuw leven wilden inblazen. Het personage is immers niet dood. Helen emigreerde destijds naar Canada. Ik stelde voor dat Helen een moord gepleegd zou kunnen hebben, die ze angstvallig geheim probeert te houden. Omdat niemand dat van Helen verwacht, lijkt mij dat persoonlijk een spannende verhaallijn.”

Tot op heden is daar echter nog niets mee gedaan en dat doet haar pijn. “Af en toe kijk ik naar GTST en tot mijn verbazing zie ik dat er allemaal acteurs van vroeger zijn teruggekeerd. Ik denk dan: waarom zou ik niet terug kunnen komen?” Wie weet worden haar gebeden deze keer wel gehoord!

Lees ook: Deze GTST-sterren komen weer terug naar Meerdijk

Helen Helmink in GTST

Bron: Story, Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook