Bizar: Fillers ruïneerden het gezicht van deze vrouw

Carol Bryan was absoluut niet vies van een beetje plastische chirurgie. De 54-jarige vrouw uit Florida bracht al vaker e...

Lees ook

Carol Bryan was absoluut niet vies van een beetje plastische chirurgie. De 54-jarige vrouw uit Florida bracht al vaker een bezoekje aan een kliniek voor een botoxbehandeling. Het resultaat van de behandelingen was echter nog niet helemaal naar wens en daarom besloot ze zich te wagen aan fillers. Helaas eindigde dat in een groot drama…

Net een alien

In eerste instantie had niemand door dat er iets mis was. Het gezicht van de blondine was opgezwollen zoals vaker voorkomt na een cosmetische ingreep. Maar toen de zwellingen na drie maanden nog niet waren verdwenen, wist ze dat het niet goed zat. “Toen ik in de spiegel keek, keek ik niet naar Carol. Mijn gezicht was opgeblazen en mijn voorhoofd puilde uit als een alien. Mijn voorhoofd werd zo zwaar dat het mijn zichtvermogen aantastte. Ik moest tape op mijn ogen plakken om ze open te houden zodat ik kon lopen.”

Alleen maar erger

Carol besloot om een corrigerende procedure uit te voeren, maar dat maakte alles nog erger. Bij de poging om haar voorhoofd te ontzwellen, werd een oogzenuw geraakt, waardoor ze blind werd aan haar rechteroog. Ook mentaal ging de vrouw erop achteruit. Drie jaar lang verborg ze zich voor vrienden en familie.

Tweede poging

Uiteindelijk kon haar dochter haar overtuigen om opnieuw hulp te zoeken. Ze verhuisden naar Californië en daar onderging Carol opnieuw enkele operaties aan haar gezicht. “De pijn van die procedures is niet te beschrijven”, vertelt ze. “Het ergste was de transplantatie van huid van mijn rug naar mijn voorhoofd. Die duurde 17 uur.”

Gelukkig pakten de behandelingen dit keer wel goed uit! Ondanks het feit dat Carol er nooit meer hetzelfde uit zal zien, is ze blij met het resultaat en heeft ze haar zelfvertrouwen weer terug.

Doel in het leven

Om anderen te waarschuwen voor de risico’s die cosmetische ingrepen met zich meebrengen, richtte Carol een speciaal bedrijf op: Face2Face Healing. Als het aan de 54-jarige vrouw ligt, zou ze niets veranderen als ze het over kon doen. “Ongeacht hoeveel ik heb afgezien. Het gaf me een doel in mijn leven. Ik maak mezelf hard voor striktere regels voor plastisch chirurgen en bewustwording van patiënten. Ik hoop dat iedereen die mijn verhaal leest, beseft dat diegene mooi is zoals hij of zij is. Zonder cosmetische ingrepen. En dat iedereen twee keer nadenkt over waarom hij écht zo’n operatie zou doen.”

Let op! De onderstaande beelden zijn schokkend!

Lees ook: Tweeling die €150.000 aan plastische chirurgie uitgaf, heeft nu spijt

Voor:

Na de fillers:

Nu:

Bron: AD, Beeld: Istock, Twitter

Laatste nieuws

Zie ook