Het eetdagboek van model Britt Vossen

Britt Vossen (23) is model en deed mee aan Utopia. Ze hield een eetdagboek bij toen ze nog in het realityprogramma zat.L...

Lees ook

Britt Vossen (23) is model en deed mee aan Utopia. Ze hield een eetdagboek bij toen ze nog in het realityprogramma zat.

LENGTE: 1,79 M
GEWICHT: 64 KG
CONFECTIEMAAT: 34/36

MAANDAG
Ik begin met drie beschuiten met muisjes en veel boter, dat maakt de beschuiten veel lekkerder. Ik drink ranja, want water vind ik zo saai.
Om half elf eet ik twee bruine boterhammen met kaas en een gekookt eitje. ’s Middags worden er minisnacks gebakken voor de groep, ik eet er een paar. ’s Avonds eet ik spaghetti met tomatensaus en drink ik ranja, mijn tweede glas vandaag. Ik merk dat ik vaak ‘vergeet’ te drinken. ’s Avonds eet ik nog een bakje chips.

DINSDAG
Ik ontbijt met twee beschuiten met boter en muisjes. Mijn lunch: een boterham met kaas, een boterham met filet américain en een glas water. Rond half vijf krijg ik een hongeraanval: ik eet een beschuit met pindakaas, twee beschuiten met muisjes, en natuurlijk boter, en een stroopwafel. Ik drink een glas ranja. Mede-inwoner Karin heeft gekookt: aardappelpuree, lamskotelet en jus. Na het eten ga ik sporten en daarna drink ik een fles water. ’s Avonds eet ik nog een stroopwafel en om half elf gaan mede-inwoners Gina en Romy snacks bakken. Ik neem een kroket met mayonaise.

WOENSDAG
Ik ontbijt met een glas water en twee Cracottes: een met kaas en een met pindakaas. Tussendoor neem ik kwark met cruesli en een warme chocomel. ’s Middags eet ik een beetje tomatensoep, maar rond vijf uur krijg ik écht trek: ik eet twee bruine boterhammen met pindakaas. Het is vandaag save-your-own-ass-day. Dit betekent dat iedereen voor zichzelf moet zorgen en omdat ik een slechte kok ben, eet ik weer brood: een boterham met pure hagelslag en een met salami. Ik drink er ranja bij.

DONDERDAG
Ik ontbijt met beschuit met muisjes en dwing mezelf water te drinken. Tussendoor een boterham met cervelaat en een peer. Voordat ik ’s middags ga sporten eet ik een beschuit met boter en kaas en twee bruine boterhammen met gebakken eieren. Ik drink er ranja bij. Na het trainen veel water en vier koekjes. Mede-inwoners Jessie en Boyd hebben een verrassing: er komt een kok. Als voorgerecht eet ik carpaccio, heerlijk. Daarna ossenhaas, aardappelgratin en groenten. Als toetje tiramisu en mango-ijs.

VRIJDAG
Mijn standaard ontbijt: twee beschuiten met boter en muisjes en een glas water. Tussendoor kwark met chocoladecruesli en weer water. Ik móét van mezelf meer water drinken. Om drie uur lunch ik: twee tosti’s met kaas en een glas water. ’s Avonds kookt Karin: aardappelpuree, lamskotelet en bonen. Als toetje nog een bordje vanillevla en ranja.

ZATERDAG
In het weekend let ik nooit zo op wat ik eet. Ik ontbijt dan ook met twee croissantjes met jam en een wit pistoletje met kaas. Tussendoor een stuk taart, omdat Karin jarig is. Daarna eet ik drie bruine boterhammen: twee met boterhamworst en een met kaas. Vandaag is het weersave-your-own-ass-day. Ik eet twee boterhammen met pindakaas en drink een glas water. ’s Avonds hebben we een feestje van Karin. Ik eet wat minisnacks en drink twee energiedrankjes.

ZONDAG
Ik begin vandaag met kwark en chocoladecruesli. Tussendoor eet ik twee kleine broodjes: een met kip-kerrie en een broodje gezond. Ik drink een glas cola. Om vier uur: een stuk taart bij Karin. Ook maak ik een tosti voor mezelf. ’s Avonds bak ik samen met Karin friet. Ik eet er een kaassoufflé bij.

Hoe gezond eet zij?

Gezondheidscoach Ralph Moorman: “Bijna alles wat Britt deze week heeft gegeten bevat calorieën, maar haast geen voedingsstoffen die je energie geven. Als model is het belangrijk om slank te blijven en dat bereik je door veel onbewerkte voeding op het menu te zetten: vezelrijke granen, groenten en fruit. Deze producten zie ik bij Britt maar heel weinig. Beschuitjes, crackers, bruinbrood – niet hetzelfde als volkorenbrood – koekjes, witte pistoletjes, aardappelpuree, muisjes, ranja en energiedrankjes bevatten vrijwel geen gezonde stoffen En waar zijn de groenten en het fruit?”

Reactie Britt: “Ik heb inderdaad vaak weinig energie. Dit heeft dus met het slechte eten te maken. Ik ben benieuwd hoe ik groenten op een lekkere manier kan klaarmaken, omdat ik er écht niet van hou. Ik ga er zeker op letten in de hoop dat ik me ook wat beter ga voelen.”

Laatste nieuws

Zie ook