Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is het eetdagboek van Pretty Little Liars-actrice Shay Mitchell

Shay Mitchell deelde onlangs een indrukwekkende body transformatie.

Shay Mitchell

Pretty Little Liars-actrice Shay Mitchell is goudeerlijk op Instagram. Ze deelde onlangs een eerlijk bericht over haar coronakilo's en vertelde vervolgens hoe ze haar gezonde levensstijl weer oppakte. Enne, dat deed ze niet door op een houtje te bijten. Samen met Women's Health vertelt Shay wat ze dagelijks eet om zich happy en fit te voelen.

Hartig ontbijt

Shay sport graag in de ochtend, dus begint ze de dag met een 30-minute work-out. Omdat ze daarvoor nog geen honger heeft, eet ze haar ontbijt pas na haar zweetsessie. "Ik maak iedere dag hetzelfde ontbijt", vertelt ze.

"Ik ben fan van de egg quesadilla die ik op TikTok heb gezien. Je maakt scrambled eggs in een pan en de tortilla gaat er bovenop. Als je hem omdraait, is alles mooi gelijk. Daarna kun je los met wat je er allemaal op doet. Ik ga meestal voor spinazie, kaas en champignons. Met een smoothie erbij, zit je goed vol."

Pizza for lunch

Als lunch gaat ze vaak voor een gezonde pizza. "Ik haal bevroren pizzakorsten van bloemkool of broccoli. Ik doe er spinazie en rucola op en Ranch saus", vertelt ze. Of het nou een pizza of tortilla's is, alles wat Shay eet en kindvriendelijk is, deelt ze met haar dochter Atlas die het in kleine stukjes voorgeschoteld krijgt.

Gezond diner

Voor het avondeten staat er vaak vis, zoete aardappel of pasta op het menu. Bijna altijd met een salade erbij. "Ik heb gezonde recepten gevonden die heel makkelijk te maken zijn, omdat ik absoluut geen keukenprinses ben maar wel van eten hou." Haar favoriete recept op het moment? Zeebaars met paprika, cayenne en knoflook uit de oven. "Het is zo makkelijk. En dan maak ik er een salade bij. Mijn salades zijn vaak hetzelfde: groene appels, granaatappel en venkel. Klinkt gek, maar is zo lekker", zegt ze.

Dessert

"Ik ben gek op ijs", zegt ze. "Ik ben half Filipijns en ben gek op Aziatische dingen. De ijssmaken Ube Crunch, Mango Sticky Rice en Matcha Tea, bijvoorbeeld." Ook donuts gaan er met veel liefde in. "Ik vind eigenlijk alles lekker. Er is geen toetje dat ik niet lust, om eerlijk te zijn."

Snacks

Als er iemand van snacken houdt, is het Shay wel. "Vaak neem ik groenten met hummus. Ik vind alles met hummus lekker, alles smaakt er beter mee", vertelt ze. "Ik neem ook weleens een hele maaltijd als snack. Ik vind Beyond Meat heel lekker. Dan maak ik er een wrap mee met zoete aardappel frietjes erbij."

Misschien ook voor jou:
Is déze nieuwe serie de vervanger van Pretty Little Liars?
Showbizz
  • Women's Health, Happy in Shape
  • BrunoPress