Moeder en zoon gaan door het leven als vader en dochter

Op jonge leeftijd kwam de Amerikaanse Corey Maison erachter dat hij niet lekker in zijn vel zat en werd hij al snel het...

Op jonge leeftijd kwam de Amerikaanse Corey Maison erachter dat hij niet lekker in zijn vel zat en werd hij al snel het mikpunt van spot onder zijn leeftijdgenoten. Corey had veel meer interesse in poppen en make-up. De pesterijen hielden maar niet op, met als gevolg dat hij van school werd gehaald. Toen Corey niet veel later iemand ontmoette die hetzelfde ‘probleem’ had als hij, viel alles op z’n plek. ‘Ik ben niet anders, of gek. Ik ben transgender!’ De 14 jarige bleek echter niet de enige transgender te zijn in het gezin. Ook Coreys moeder Erica blijkt transgender te zijn.

Transgender

Erica gaat nu door het leven als Eric, haalde veel kracht uit zijn dochters transitie. “Iedereen gaf me complimenten en zei dat ze jaloers waren op mijn lichaam, maar ik wilde het liefst van het mijne af”, vertelt ze aan ABC News. Erics man Les keek niet raar op toen hij te horen kreeg dat Eric transgender was. “Ze had wel eens gezegd: ‘Kreeg ik maar borstkanker, dan kon ik die borsten eraf halen’”, vertelt hij. Vier weken geleden ging Eric onder het mes voor een borstamputatie. “Coreys moed heeft me geïnspireerd om uit de kast te komen. Het maakt me trots te zien hoe dapper ze is ondanks de hardheid van de wereld. Ik dacht, als zij het kan, kan ik het ook.”

Beeld: Instagram, iStock, Bron: Lindanieuws

Laatste nieuws