Beyoncés muziek kan je helpen een leven te redden

Dat Beyoncé vele levens een stukje beter maakt met haar (fantastische!) nummers, wisten we al. Maar Beyoncés muziek kan...

Lees ook

Dat Beyoncé vele levens een stukje beter maakt met haar (fantastische!) nummers, wisten we al. Maar Beyoncés muziek kan ook daadwerkelijk levens redden. Een New Yorks ziekenhuis deelde onlangs namelijk een lijst met muziek die mensen helpt om te leren reanimeren – en Beyoncés Crazy In Love prijkt erop, zo laat Happy in Shape weten.

Hoe dan?

Hoe zit dat, vraag je? We leggen uit: als je reanimeert moet je een aantal belangrijke dingen doen. Eén van die dingen is het borstbeen induwen. De hartmassage die je daarmee geeft, moet een ritme hebben van minimaal honderd keer per minuut. De playlist die het New York Presbyterian Hospital samenstelde bevat dan ook allemaal nummers die op precies dát tempo gemaakt zijn. Zo kunnen mensen leren om de timing goed te doen tijdens borstcompressies.

Hitjes

Op de lijst staat niet alleen het nummer van Beyoncé en Jay Z, maar ook hits van onder andere Train, Michael Jackson, Missy Elliot en Justin Timberlake staan op de lijst. Natuurlijk hopen we niet dat je ooit in de situatie komt waarin je iemand moet reanimeren, maar de afspeellijst op repeat zetten kan nooit kwaad. Immers: het zijn allemaal ontzettend bekende hitjes.

Lees ook: Heeft Beyoncé haar lippen laten opvullen?!

Beeld: ANP, Bron: Happy In Shape

Laatste nieuws

Zie ook