Bewezen: Een uur in een warm bad staat gelijk aan sporten

Uit een onderzoek van Loughborough, dat is gepubliceerd door HLN.be, is gebleken dat een uur in een warm bad liggen even...

Lees ook

Uit een onderzoek van Loughborough, dat is gepubliceerd door HLN.be, is gebleken dat een uur in een warm bad liggen evenveel calorieën verbrandt als een wandeling van 30 minuten. Vanavond dus maar even chillen in bad in plaats van dat lesje in de sportschool?

Chill

Voor het onderzoek is een groep mannen in tweeën verdeeld. De ene groep moest een uur in een bad van 40 graden liggen en de andere groep een uur op de hometrainer. Te zien was dat de lichaamstemperatuur bij beide groepen steeg met een hele graad. Ook werd er gekeken naar de calorieverbranding en de bloedsuikerspiegel. Hieruit kwam dat de mannen op de hometrainer wel meer calorieën verbranden dan de mannen in het bad, maar wel verbrandden de baders evenveel als iemand die een wandeling van 30 minuten heeft gedaan. Daarnaast piekte de bloedsuikerspiegel van de baders na de maaltijd met 10% minder dan bij de mannen op de hometrainer.

Lees ook: Door dít te drinken verminder je de kans op alzheimer en dementie

Bron: HLN.be, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook