Dit doet een energiedrankje met je lichaam

Ben je uitgekeken op die koffie voor je middagdip of wil je nog even door op dat leuke feestje? Dan biedt een koud energ...

Lees ook

Ben je uitgekeken op die koffie voor je middagdip of wil je nog even door op dat leuke feestje? Dan biedt een koud energiedrankje waarschijnlijk al snel de oplossing. Het is al langer bekend dat dit drankje verslavend werkt en dat het gevaarlijk is voor de gezondheid en slecht is voor de ontwikkeling van jongere mensen. Maar weet je eigenlijk wel wat het echt met je lichaam doet?

Zorg goed voor je lichaam

We beginnen met wat feitjes. Eén blikje Red Bull, met 240 milliliter, bevat 80 milliliter cafeïne. Dat is dubbel zoveel als je kop koffie. De cafeïne heeft 10 minuten nodig om in je bloedbaan terecht te komen. Op dat moment zal je bloeddruk en hartslag omhoog gaan. In 45 minuten zul je alerter zijn en kun je je beter concentreren. Na een uur krijg je een enorme suikerdip en je wordt moe. Het eerste blikje kan dan wel een goed gevoel geven, maar het blijft een soort drug en is enorm verslavend.

Niet bepaald goed voor je lichaam dus!

Lees ook: Ben jij altijd moe? Hier komt het door

Laatste nieuws

Zie ook