Vrouw moet bijna een half miljoen euro betalen na Facebookbericht

Twee jaar geleden plaatste Jacquelyn Hammond uit Asheville, North Carolina, een bericht op Facebook waarvoor ze flink be...

Lees ook

Twee jaar geleden plaatste Jacquelyn Hammond uit Asheville, North Carolina, een bericht op Facebook waarvoor ze flink beboet is. Lees: de vrouw moet voor haar daad bijna een half miljoen euro ophoesten.

Wat voorafging

Jacquelyn reageerde op een bericht van haar kennis, Davyne Dial, dat zijzelf verantwoordelijk zou zijn voor de moord op haar zoontje. Dial verloor haar zoon een aantal jaar geleden door een incident met een vuurwapen waar ze, naar verluidt, niets mee te maken had. Desondanks reageerde Hammond op haar Facebookaccount: “Ik werd niet dronken en vermoordde mijn kind.”

Schadeclaim

Na het zien van het bericht, besloot Dial Hammond direct aan te klagen wegens smaad, opzettelijk toebrengen van emotionele stress en emotionele schade. In gesprek met haar lokale krant, legt Dial het volgende uit: “Deze vrouw wilde mij door het slijk halen en de grond in trappen. En op social media is dat zo makkelijk te doen, het kent namelijk geen filters. Het was heel erg pijnlijk.” Vorige maand moest Dial, omgerekend, zo’n $500.000 ophoesten voor haar ondoordachte daad. Voortaan wat beter nadenken voor je iets de wereld in slingert, dus.

Lees ook: Jongen leent laptop van familievriend en doet vreselijke ontdekking

Bron: Metro, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook