Door dit ingrediënt aan je eten toe te voegen, verbrand je 3x zo snel vet

Wil je nog even de laatste kilo's kwijtraken voor je straks weer in je bikini moet? Dan ben je hier aan het goede adres....

Lees ook

Wil je nog even de laatste kilo’s kwijtraken voor je straks weer in je bikini moet? Dan ben je hier aan het goede adres. Door komijn aan je eten toe te voegen, kun je 3x zo veel vet verbranden, zo laat Happy in Shape weten.

Een lepeltje komijn

Onderzoekers van de Iranese Shahid Sadoughi Universiteit onderzochten drie maanden lang het effect van komijnconsumptie op vrouwen met overgewicht. Voor het onderzoek kregen 88 vrouwen intensief voedingsadvies en een dieet waarbij ze 500 calorieën per dag minder aten dan normaal. De helft van de vrouwen at daarnaast tweemaal per dag 150 ml magere yoghurt met 1,5 gram komijn. De andere helft van de vrouwen at in plaats daarvan 150 ml magere yoghurt zónder het kruid.

Na afloop van het onderzoek waren de komijneters twee kilo meer afgevallen dan de niet-komijneters. Ook hadden ze drie keer zo veel vet verloren (komijneters hadden 14,64% van hun lichaamsgewicht verloren; niet-komijneters 4,91%) én was hun slechte cholesterolgehalte zichtbaar verlaagd.

Tip

Nu is een yoghurtje met komijn misschien niet de meest feestelijke snack. Je kunt het kruid ook gewoon over een willekeurig maaltje heen sprenkelen, maar we hebben een leukere manier om de komijnyoghurt een culinaire upgrade te geven: maak er een lekkere smoothie van! Bijvoorbeeld door de yoghurt en komijn te blenden met granaatappelpitten en wat verse munt of gember.

Niet zo’n liefhebben van komijn? Er zijn meer kruiden die je vetverbranding zouden stimuleren, waaronder cayennepeper, kaneel, gember en kurkuma.

Bron: Happy in Shape

Laatste nieuws

Zie ook